Amfilohije očitao bukvicu crnogorskom ministru kulture: Bogdanović je zalutao u kulturu, a tužba zbog koncerta Za naše Kosovo i Metohiju je svedočanstvo nerazumlja i nekultura najgore vrste! Ko je takvog čoveka postavio na to mesto (video)

Kurir 16.08.2019
Amfilohije očitao bukvicu crnogorskom ministru kulture: Bogdanović je zalutao u kulturu, a tužba zbog koncerta Za naše…

PODGORICA - Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je najavljena krivična prijava ministra kulture Crne Gore, Aleksandra Bogdanovića, zbog koncerta održanog u Herceg Novom, "svedočanstvo nerazumlja". On je dodao da to nije kultura, nego njeno poricanje i "nekultura najgore vrste".

"To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti, za to je dokaz i njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čoveka i postavio na to mesto", rekao je mitropolit za hercegnovsku televiziju "Novi". Na manifestaciji "Trg od ćirilice" u Herceg Novom, tokom koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" Georgiev je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »