Milošević: Utakmica sa Junajtedom prilika da pokažemo koliko vredimo

Beta 23.10.2019

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Mančester junajteda prilika da se njegov tim "izmeri" sa Junajtedom i da će crno-beli uraditi sve da naprave čudo."Pričati o važnosti i posebnosti utakmice je izlišno. U ovom momentu je za nas najbitnije da je ekipa spremna i svesna onoga što nas čeka sutra. Čeka nas teška utakmica, ali i praznik fudbala. Nemamo puno priliku da igramo ovakve utakmice, poslednji put smo igrali sa Mančesterom pre 53 godine i ovo je prilika za sve nas da pokažemo koliko vredimo, da se izmerimo", rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 18.55 na svom stadionu protiv Mančester junajteda, utakmicu trećeg kola Grupe L u Ligi Evropa.

"Stalno pričam igračima da igranje u Evropi donosi mnogo toga, ne samo rezultat. Treba da nam bude čast i zadovoljstvo da možemo da igramo ovakvu utakmicu i da budemo svesni koliko ona može da znači za sve nas", naveo je Milošević.

"Verujem da možemo da očekujemo Partizan na maksimimu, u svim linijama tima, svaki pojedinac, ceo tim da da svoj maksimum tokom svih 90 minuta. To smo u nekim utakmicama već pokazali, biće nam ponovo potreban maksimum i videćemo za koliko je to dovoljno", dodao je trener crno-belih.

Upitan da li Partizan može da napravi iznenađenje sutra kao što je Mladost protiv crno-belih u prvenstvu, Milošević je rekao da je to lepo razmišljanje ali da je teže to pretočiti u realnost.

"Ako oni mogu nas, zašto ne bismo mogli mi Junajted? Samo što su distance mnogo veće... Kada sam došao na ovo mesto rekao sam da je moja ideja da približimo igru Partizana evropskim okvirima. Mislim da Partizan u poslednjih nekoliko meseci pokazao napredak u tim utakmicama u Evopi sa ozbiljnim timovima i sutra je još jedna prilika da se izmerimo i da vidimo koliko smo se zaista približili ozbiljnom fudbalu. Ako u tome uspemo, to je najveća pobeda, veća i od tri boda iako znam da se nećete složiti sa mnom", rekao je Milošević.

Bivši fudbaler Arsenala Čarli Nikolas procenio je da će u Humskoj biti 1:1 i da bi Junajted trebalo da bude zadovoljan tim rezultatom.

"Lako je njemu da priča. Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da olako izgovaramo reči tog tima i da olako prihvatimo takva razmišljanja. Imate utakmicu od sinoć. Videli ste koja je to razlika i koliko je teško izaći na kraj sa takvim ekipama. Mi ćemo se sutra sudariti sa vrlo sličnim problemima kao Zvezda sinoć", rekao je Milošević aludirajući na poraz Zvezde 0:5 od Totenhema.

"Pričati sad – lako ćemo – to je put u pakao. Moramo da damo 100 odsto, ako može i preko toga, to bi bilo idealno i da vidimo za koliko je to dovoljno. Nikakvo drugo razmišljanje ne smemo da imamo u glavama. U suprotnom, videli ste kako je Zvezda prošla. To će biti neminovnost ako tako razmišljamo", upozorio je on.

Upitan da li Partizan može da pobedi Junajted, kao što je Zvezda prošle sezone uradila protiv Liverpula, Milošević je rekao da se ekipa ne plaši, ali i da se čuda ne dešavaju često.

"Po našem sastavu videćete da nismo promenili ništa u odnosu na ono što smo igrali prethodnih meseci i iz toga bi trebalo da shvatite da nemamo strah. Imaćemo veliko poštovanje prema velikom rivalu, klubu i igračima, ali strah nikako. Ono što je Zvezda uradila protiv Liverpula se svodi na nivo čuda, a znate da se čuda ne dešavaju često. Mi se trudimo da uradimo sve što je neophodno za čudo ali i dalje to ne znači da će ono desiti. Najvažnije da posle posle utakmice ne žalimo ni za čim", naveo je on.

Na pitanje da li očekuje isti, sličan ili potpuno drugačiji Mančester od onog iz derbija sa Liverpulom, Milošević je rekao da nije siguran.

"Ono što je moja pretpostavka da Mančester neće da izađe sa tri igrača nazad, mislim da će se vratiti na četiri, ono što su igrali manje-više u svim prethodnim utakmicama. Što se tiče sastava, zaista je teško predvideti šta može da se desi. Imaju četiri-pet povređenih igrača, menjali su sastav kada je u pitanju Lige Evropa i prvenstvo. Poslednji dogovor ćemo imati u svlačionici kada vidimo tim", rekao je on.

Milošević je svojevremeno igrao za Aston Vilu i upitan je za debi u birmingemskom klubu protiv Junajteda. 

"Nisam razmiljašao o tom meču ovih dana, ne razmišljam o prošlosti mnogo, razmišljanja o prošlosti su klasično samoubistvo, to je bilo neko drugo vreme. To moje iskustvo koje sam ja imao sa Mančesterom ili vrlo ono iz 60-tih godina malo može da nam koristi. Moj fokus je samo na onom što nas čeka sutra", rekao je on.

Prema brojnim najavama sutra će na stadionu u Humskoj biti i legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson.

"Velika je čast da ser Aleks Ferguson dolazi da gleda utakmicu, znate i sami da je u godinama kada ne ide da gleda sve utakmice, tako da smo privilegovani da ćemo ga videti sutra. Videću ga i večeras na večeri i imaćemo prilike da porazgovaramo o raznim stvarima. Nadam se da će videti dobru ekipu Partizana", rekao je Milošević.

"Imamo par mladih koje možemo da predstavimo, nema mnogo takvih igrača u Evropi, svi veliki treneri to znaju, tako da će pored Fergusona biti i drugih iz evropskih klubova koji će želeti da vide na delu te momke. Naravno, i ceo tim Partizana jer smo ove godine u Evropi pokazali da možemo da igramo dobar evropski fudbal", naveo je on.

Milošević je rekao i da ima privilegiju što je radio sa Fergusonom u Uefi i da je to jedno od najdragocenijih iskustava koje je imao.

"Ima puno stvari koje mogu da mu preporučim da vidi u Beogradu, ali kao i svakom Škotu preporučiću mu dobar alkohol", dodao je.

Milošević je rekao da očekuje fer i sportsko navijanje i da je publika svesna važnosti utakmice i svih problema koje je klub imao u prošlosti.

"To jeste praznik fudbala i ne očekujem probleme. Očekujem veliku podršku koja može da bude podsticaj za ekipu, videli ste sinoć u Pioniru koliko može publika da znači i da da dodatni stimulans", naveo je on.

Fudbaler Partizana Saša Zđelar rekao je da svi igrači sanjaju da igraju protiv Mančester junajteda, ali da se za tu utakmicu pripremaju kao za svaku drugu.

"Znamo šta radimo, imamo cilj i nadam se da ćemo dobro ući utakmicu i uraditi ono što smo se dogovorili. Gledamo njihovu ligu, kako igraju lošije, ali mislim da je to  greška. Oni su protiv Liverpula pokazali da igraju ozbiljan fudbal i mogli su da pobede. Ne mislim da će doći da smo odigraju, mislim da su jako kvalitetna ekipa", naveo je on.

Zđelar je dodao da u Engleskoj navija za Liverpul.

"Izvinjavam se svima iz Mančestera, ali moj klub je Liverpul, Stiven Džerard mi je bio idol", naveo je on.

(Beta, 10.23.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »