Slovenija hoće da sudi srpskom heroju: Dragomir 1991. odbranio skladište, a potom nije dao da se kasarna i vojnici predaju (video)

Pravda 16.11.2019  |  Rina
Slovenija hoće da sudi srpskom heroju: Dragomir 1991. odbranio skladište, a potom nije dao da se kasarna i vojnici predaju…

U Okružnom sudu u Novom Mestu počelo je suđenje Dragomiru Grujoviću (58), oficiru iz Čačka koji je u tom slovenačkom gradu optužen za ratni zločin i pokušaj ubistva, ali je pretres trajao vrlo kratko jer se Grujović nije pojavio pred većem, poručujući preko branioca da se živ neće predati nikome.

Zato je sudija Natalija Picek - Kink odlučila da se pretres odloži za mart naredne godine. “Protiv Grujovića je 2007. godine raspisana poternica Interpola i ako bi napustio Srbiju pa ušao u neku državu Evropske unije, odmah bi bio uhapšen i isporučen Sloveniji. Inače, u optužnici protiv Grujovića nema nikakvih dokaza za navedena krivična dela”, kazao je advokat iz Novog Mesta Borut Škerlj, kojeg je Slovenija odredila za Grujovićevog branioca po službenoj dužnosti.

Pravda »

Društvo, najnovije vesti »