Asocijacija menadžera: Mihailo Janković, menadžer godine, Aleksandar Vučić, mladi menadžer za 2019.

Beta 12.12.2019

Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je nagrade uspešnim privrednicima i kompanijama, a generalni direktor Nektara (Nectar) Mihailo Janković je proglašen menadžerom godine.

"Fokus menadžera u savremenom poslovnom okruženju se usmerava na svestranost, na dugoročnu održivost sopstvenih 'eko-sistema', uz brigu o makro faktorima, kao što su intenzivne tehnološke promene, demografija, geopolitika, razvoj infrastrukture, promene u obrazovanju i očuvanje životne sredine. Upravo to su teme na koje su usmerene pažnja i ciljevi SAM-a", rekla je sinoć na dodeli nagrada predsednica SAM-a Stanka Pejanović.

Priznanje Poslodavac godine 2019. dobila je kompanija Majkrosoft (Microsoft), a Mladi menadžer godine je Aleksandar Vučić, predsednik CarGo.

Za društveno odgovornu kompaniju proglašena je kompanija Delta holding.

Zbog pozitivnog uticaja na okruženje i razvoj mladih i posebne doprinose promociji liderstva među mladima, nagrada "The Sample Of Leadership" koju dodeljuje radna grupa za mlade SAMPLE dodeljena je Pexim Fondaciji.

Nagrada za "Lični herojski čin" dodeljena Mariji Lukić iz Brusa koja je poslodavca, bivšeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutku, prijavila za seksualno uznemiravanje.

Priznanje za edukaciju i uključivanje mladih u prerađivačku industriju dobila je Lukowa Akademija, priznanje za inovacije u prehrambenoj industriji pripalo je kompaniji Desing, a kompanija dm drogerie market Srbija dobila je priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva.

SAM okuplja oko 500 menadžera Srbije.

(Beta, 12.12.2019)

Aleksandar Vučić »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »