CarGo Tehnologies i 'insertEFFECT' o razvoju platformi za mobilnost

Beta 07.02.2020

Direktor softverske kompanije "CarGo Technologies" Vuk Guberinić razgovarao je sa predstavnicima nemačke kompanije "insertEFFECT" o razvoju platformi za mobilnost i o mogućnosti otvaranja novih radnih mesta u Srbiji, saopšteno je danas iz kompanije CarGo.

Guberinić je naveo da je ta nemačka kompanija zainteresovana za pružanje različitih rešenja na našem tržištu, a neka od njih su u domenu "CarSharing" i "BikeSharing" servisa (platforma za deljenje troškova prevoza), ali i drugih aplikacija i platformi.

"Ukoliko se uspostavi saradnja, to će biti odlične vesti za našu zemlju jer ova industrija i njen razvoj idu u prilog zapošljavanju, prvenstveno mladih ljudi, koji onda neće odlaziti iz zemlje", rekao je Guberinić nakon sastanka, stoji u saopštenju.

Prema njegovim rečima CarGo je prepoznat kao strateški partner za kreiranje rešenja za digitalnu mobilnost u našem regionu.

Nemačko-srpska privredna komora organizovala je posetu nemačkih kompanija Srbiji i Crnoj Gori na temu "Transport, logistika i saobraćajna infrastruktura", a u okviru koje su se sastale ove dve kompanije.

"InsertEFFECT" nudi rešenja za digitalnu mobilnost za privredu, opštine, gradove i javni prevoz od 2002. godine, a ova kompanija je razvila i prvu mobilnu aplikaciju za naplatu karata u javnom šinskom prevozu u Nemačkoj.

(Beta, 02.07.2020)

Nemačka »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »