Nemačka

Izvršni odbor CDU podržao Lašeta kao kandidata za kancelara Nemačke

Blic pre 7 minuta
Izvršni odbor nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta kao kandidata tog konzervativnog bloka za kancelara Nemačke na saveznim izborima u septembru, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane… »

Nemačka: Zaključavanje bi moglo da traje do sredine juna

Vesti online pre 7 minuta
Nemačka bi mogla ostati “zaključana” do sredine juna, prenose mediji pozivajući se na signale koji dolaze iz nemačke vlade. “Tagešspigel” prenosi da je šef kabineta nemačke kancelarke Helge Braun tokom jednog sastanka sa pokrajinama u… »

Armin Lašet kandidat demohrišćana za kancelara: Ko je čovek koji bi u Angelinu fotelju?

Telegraf pre 6 minuta
Armin Lašet viđen je kao kandidat koji će, po svemu sudeći, raditi na očuvanju političkog nasleđa Angele Merkel. Izvršni odbor nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta za kandidata… »

Stiže još jedna vakcina u EU: "Džonson & Džonson" počinje sa isporukama cepiva koje se daje u jednoj dozi

Blic pre 19 minuta
Američka kompanija "Džonson & Džonson" počela je danas sa isporukom svojih vakcina protiv kovida-19 u Evropsku uniju, izjavio je jedan zvaničnik EU. Kompanija je prvobitno planirala da sa svojim isporukama krene početkom aprila, ali je to odloženo… »

Otkazan termin za vakcinaciju Merkelove

Politika pre 43 minuta
Nemačka kancelarka Angela Merkel još nije vakcinisana protiv korona virusa i, prema pisanju dnevnika „Bild”, trebalo je da se vakciniše juče, ali do toga nije došlo. List navodi da je u centru za vakcinaciju „Tempelhofer Feld” bilo upisano… »

Nemačka: Zaključavanje bi moglo da traje do sredine juna

IndeksOnline pre 12 minuta
BERLIN – Nemačka bi mogla ostati “zaključana” do sredine juna, prenose mediji pozivajući se na signale koji dolaze iz nemačke vlade. “Tagešspigel” prenosi da je šef kabineta nemačke kancelarke Helge Braun tokom jednog sastanka sa… »

NSZ i GIZ: Ulaganje u veštine i znanja nezaposlenih

Nedeljnik pre 54 minuta
Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku Programa „Migracije za razvoj“ koji se sprovodi u saradnji sa GIZ-om, obezbedila je besplatnu onlajn obuku iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji… »

Kao ogromna baterija

Dojče vele pre 18 minuta
Nemačka i Norveška ubuduće će razmenjivati struju kroz kabl koji ide kroz Severno more. Ideja je jednostavna – norveška energija vode nadoknadiće manjak nemačke energije Sunca i vetra, i obrnuto. Moćni kabl dug je 623 kilometra, od kojih čak… »

CDU podržao Lašeta za kandidata za kancelara

Vesti online pre 25 minuta
Izvršni odbor nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) podržao je danas lidera te partije Armina Lašeta kao kandidata tog konzervativnog bloka za kancelara Nemačke na saveznim izborima u septembru, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane… »

Zašto se Angela nije vakcinisala juče?

B92 pre 49 minuta
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel još nije vakcinisana protiv koronavirusa a, prema pisanju dnevnika "Bild", ona je trebalo da se vakciniše juče. List navodi da je u centru za vakcinaciju "Tempelhofer Feld" bilo upisano ime kancelarke Merkel… »

Vesti dana »