Nemačka

Glasanje o imenovanju Ursule fon der Lajen za šefa EK

RTV pre 12 sati
STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta glasaće danas o imenovanju Ursule fon der Lajen za predsednicu Evropske komisije. Ukoliko fon der Lajen dobije podršku Parlamenta, odmah se kreće u proces formiranja novog saziva Komisije. U suprotnom, Evropski… »

Rekordan broj Hrvata koji žive u Nemačkoj

Dnevnik pre 2 sata
BERLIN: Broj stanovnika Nemačke je prošle godine na osnovu useljavanja porastao za preko 400.000, a s 29.000 neto useljenih stanovnika državljani Hrvatske se nalaze na drugom mestu iza Rumunije, kada je u pitanju useljavanje iz zemalja EU, saopštila… »

"Zaglavljeni u diplomatskom blatu" TV: "France 24": Makron obećao pomoć u pokretanju dijaloga između Beograda i Prištine

Blic pre 7 sati
Predsednik Francuske Emanuel Makron obećao je da će pomoći u ponovnom pokretanju dijaloga i postizanju dugotrajnog sporazuma između Beograda i Prištine, bivših ratnih neprijatelja, koji su mesecima zaglavljeni u diplomatskom blatu, navodi francuska… »

Merkelova sedela na vojnoj počasti

Vesti online pre 5 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je sedela dok su se svirale nacionalne himne na ceremoniji vojne počasti posle tri nedavna incidenta u kojima se njeno telo treslo dok je stajala na sličnim događajima. Danas su za Merkelovu i moldavsku… »

Suzanu je tražio ceo Krit! Grčka u šoku! Ubica je uzoran otac 2 dece, a od onog što joj je uradio pre nego što ju je ubio…

Kurir pre 9 sati
Na Kritu je uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo američke naučnice Suzane Iton (59), molekularnog biologa koja je radila na poznatom Institutu u Drezdenu u Nemačkoj. Itonova je na grčko ostrvo došla iz poslovnih razloga. jer se tamo održavala… »

Vrela čokolada: 17 tona kakaoa izgorelo na nemačkom autoputu

Danas pre 19 sati
Nemačke vlasti su danas saopštile da su morale da zatvore prometni deo autoputa zbog kamiona sa 17 tona kakaoa koji se zapalio i izvao materijalnu štetu vrednu stotine hiljada evra. Policija je saopštila da je vatra izbila na kamionu koji je išao… »

"Izvan sistema" najbolji film Sombor film festa

Blic pre 5 sati
Zlatni celtis za najbolji film i Gran pri 2. Sombor film festa dodeljeni su nemačkom ostvarenju "Izvan sistema" scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt, odlučio je žiri u sastavu Žarko Radić (predsednik), Tanja Bošković i Radoman Kanjevac. U… »

Dogovor Rusa i Ukrajinaca o razmeni zarobljenika

Dnevnik pre 2 sata
MOSKVA: Spoljnopolitički savetnici lidera Normandijske četvorke dogovorili su razmenu ruskih i ukrajinskih zarobljenika u roku od 30 dana, rekao je zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika. On je rekao da je dogovor postignut na sastanku… »

Ruski plin stiže u Evropu: Podmorski deo Severnog toka 2 biće završen do kraja godine

B92 pre 10 sati
Rusija je završila s polaganjem gotovo dve trećine cevi za gasovod Severni tok 2 po dnu Baltičkog mora, kazao je zamenik predsednika UO Gazproma Oleg Aksjutin. "Završeno je približno 60 odsto podmorskog dela gasovoda", rekao je. Podmorski deo… »

„Folksvagenov” izbor: Turska preča od Srbije

Politika pre 8 minuta
„Politika” u centrali „Folksvagena” juče nije dobila informaciju šta je konkretno prevagnulo da izbor za gradnju fabrike padne na Tursku i zašto nije odabrana naša zemlja koja je bila u igri. Nadzorni odbor „Folksvagena” saopštio je da je… »

Vesti dana »