Nemačka

Elbjazz festival u ambijentu industrijskog nasleđa hamburške luke

Danas pre 2 sata
Pred sam kraj SFRJ, 1989. u pretposlednjoj sezoni Pulske Arene, prikazana su dramaturgijom i mestom radnje dva srodna filma jugoslovenske B produkcije: „Hamburg Altona“ i „Švedski aranžman“. U prvom, dva švercera i džeparoš neuspešno… »

Nemačka delegacija u poseti novom UKCS

RTV pre 5 minuta
BEOGRAD - Nemačka delegacija na čelu sa predsednikom svih univerzitetskih kliničkih centara u Nemačkoj Jensom Šolcom posetila je danas novi Univerzitetski klinički centar Srbije, u cilju nastojanja da UKCS postane pokazna bolnica i primer dobre… »

Vučić o potezu Prištine: Dali su rok do 31. septembra, to znači da posle planiraju napad na Sever i imaju podršku Kvinte

Euronews pre 23 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u odlukama o registarskim tablicama i ličnim kartama izdatim u Srbiji Priština ima podršku velikih zapadnih sila, pre svega Velike Britanije i Nemačke, ali i svih drugih zemalja Kvinte. On je… »

Oslobođeno 95 branilaca Azovstalja; NATO proglasio Rusiju direktnom pretnjom

Nova pre 28 minuta
Danas je 126. dan rata u Ukrajini. Sva dešavanja možete pratiti na našem blogu uživo, na portalu Nova.rs. Kanada je u pregovorima sa evropskim saveznicima, ukljucujući Španiju i Nemačku, o izvozu gasa i nafte sa svoje istočne obale kako bi… »

Virtuozi Vengerov i Trpčeski na Kolarcu

Politika pre 4 minuta
Slavni violinista Maksim Vengerov, dobitnik „Gremija”, i pijanista Simon Trpčeski, čije interpretacije predstavljaju „vatromet virtuoziteta i emocija”, nastupaju večeras u 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, u okviru sezone umetničke muzike… »

UŽIVO Vučić: Do 30. septembra imaju vremena tri puta da razmisle /video/

Sputnik pre 28 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji je došao u trodnevnu posetu Srbiji. "Od danas imamo potpunu promenu na… »

Vučić oštriji nego ikada: Albanci uz pomoć Nemačke i vb planiraju opšti napad najkasnije 1. oktobra novu oluju nećemo…

Kurir pre 28 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji. - Od danas imamo potpunu promenu situacije na Zapadnom… »

Nemačka ubrzava izdavanje radnih dozvola za strance zbog haosa na aerodromima

BizLife pre 28 minuta
Nemački ministri su saopštili da će vlada ubrzati izdavanje radnih dozvola i viza za nekoliko hiljada stranih radnika, uglavnom iz Turske, kako bi se uredio haos koji je nastao na aerodromima zbog početka letnje sezone. Putnici širom Evrope… »

Vučić: Na sever Kosova planiraju opšti napad, cilj im je nova "Oluja"

Radio 021 pre 5 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada Kosova dala rok za preregistraciju srpskih tablica do kraja septembra, što znači, da "planiraju opšti napad na sever najkasnije 1. oktobra". "Imamo petu zemlju koja je povukla priznanje i… »

Ukrajina uživo Nemačka blokirala nove sankcije protiv Rusije! (foto/video)

Alo pre 17 minuta
Rat u Ukrajini ušao je u 126. dan. Rano ujutru 24. februara, predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju naciji saopštio da Rusija ne može da se "oseća bezbedno, razvija i postoji" zbog stalne pretnje koja stiže iz današnje… »

Vesti dana »