Obradović u skupštinskoj sali sa pištaljkom, obezbeđenje ga iznelo iz sale

Beta 06.05.2020

Lider Dveri Boško Obradović u skupštinskoj sali je na početku sednice na kojoj bi trebalo da se proglasi ukidanje vanrednog stanja duvao u poštaljku, nakon čega ga je obezbeđenje iznelo iz sale.

On je stajao isped mesta gde sede ministri i predsedavajći sednicom, odakle je, verovatno, trebalo da se obrati premijerka Ana Brnabić.

Obradović, nije želeo da posluša obezbeđenje i izađe već je odgovarao da moraju svi da se drže na rastojanju od njega na dva metra, koliko je propisano zbog korona virusa.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dala je pauzu od 20 minuta kako bi obeđenje "ispratilo" predsednika Dveri.

Ona je pozvala službu "za održavanje reda u zgradi Skupštine da ga udalji sa sednice i odredila pauzu do izvršenje mera".

Kako prenosi N1, obezbeđenje je iznelo Obradovića iz sale.

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je, nakon pauze.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da joj je poslanik Boško Obradović danas "pocepao sinopsis", kada je prethodno ušao sa pištaljkom.

Skupština bi danas trebalo da odluči o ukidanju vanrednog stanja.

"Nastaviću s pobunom na svakom mestu, vojsko i policijo pobunite se"

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da je "ulaskom na skupštinsku sednicu" označio, pred kamerama, svoj lični bunt protiv ove "kriminalne vlasti" praveći pištaljkom "buku protiv diktature".

"Nastaviću sa pobunom svuda i na svakom mestu, gde očekuju i gde ne očekuju, neću odustati dok se ne sruši ova vlast", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u holu Skupštine, navodeći da ga je obezbednje fizički izbacilo iz skupštinske sale.

Kako je rekao, osećao je obavezu da uđe u salu za sednice i javno se pobuni, zbog svih onih građana koji se ne plaše vlasti.

"Šta je nama drugo ostalo nego pobuna, nego borba protiv ovog korumpiranog sistema, nego svenarodni ustanak protiv jedne nenormalne vlasti koja ne sme više ni dan da traje", rekao je Obradović.

On je rekao da zato poziva na pobunu, da "poziva svakog čoveka na njegov lično čin pobune, na njegovom radnom mestu, kod njegove kuće, na ulici".

Posebno je pozvao, kako je rekao, novinare sa javnog medijskog servisa - Radio televizije Srbije da "prekinu emitovanje svojih lažnih vesti i pobune se protiv svojih korumpiranih direktora i urednika".

On je pozvao "policiju da se pobuni da ne trpe da im kriminalni klan Nebojše Stefanovića bude na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova".

"Časni oficiri i patriote kako možete da trpite da vam Aleksandar Vulin bude ministar odbrane. Časni predstavnici BIA kako možete da trpite da vas zloupotrebljavaju za partijske svrhe Srpske napredne stranke", rekao je Obradović.

Kako je kazao, "pobunite se i vi - iz BIA, policije, vojske da zaustavimo ovo zlo, da zaustavimo ovu atmosferu građanskog rata koju svaki dan kreiraju iz vladajućeg režima, da zaustavimo ove laži i lopovluke, ovo što nam rade osam godina".

(Beta, 05.06.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »