Vlasti Makedonije sistematski kradu i uništavaju srpsku baštinu: Ne smeta im NDH, smetaju im Nemanjići i srpski ratnici!(video)

Pravda 09.05.2020  |  Kurir/vesti-online. com
Vlasti Makedonije sistematski kradu i uništavaju srpsku baštinu: Ne smeta im NDH, smetaju im Nemanjići i srpski…

Aktuelna garnitura vlasti Severne Makedonije, na čelu sa Zoranom Zaevim, ne bira sredstva kako bi narušila veoma dobre odnose srpskog i makedonskog naroda. Današnji skandal sa štampanjem markice sa mapom zločinačke NDH, smišljena je provokacija u tom smeru. Iako ogromna većina oba naroda ne pada na ovakve smišljene provokacije trenutnih vlasti u Skoplju, oni ne odustaju od strašne namere da naruše dobre odnose Srba i Makedonaca.

Srpska srednjovekovna kulturna baština nedvosmisleno je žrtva negacije sećanja, zaborava i prećutkivanja u Severnoj Makedoniji, a to tome svedoči rad istaknute srpske istoričarke umetnosti Jasmine S. Ćirić, koja živi u Parizu. Ona kroz svoj rad nastoji da između ostalog upozori javnost Zapada na neprijatnu istinu da zapadnoevropska politika latentno odbacuje srpsko srednjovekovno i vizantijsko nasleđe. "Svedoci smo toga da su neke srpske srednjovekovne zadužbine

Pravda »

Balkan, najnovije vesti »