"Dosta nam je svega" poručuju prosvetari Vučiću: Održaće se protesti, izlazimo na ulice! Zaustavimo stranačko zapošljavanje! (foto)

Pravda 04.06.2020  |  Direktno
"Dosta nam je svega" poručuju prosvetari Vučiću: Održaće se protesti, izlazimo na ulice! Zaustavimo stranačko…

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković najavila je dva protesta koji će se održati 11. i 18. juna kako bi se javnosti skrenula pažnja na probleme koji godinama unazad imaju prosvetni radnici. Prvi će se održati u Novom Sadu ispred Pokrajinskog sekretarijata, povodom imenovanja direktorke škole u Kisaču po stranačkoj liniji. Drugi će se održati u Beogradu, ispred Vlade, gde će Sindikat izneti šta je urađeno u prethodne četiri godine i koja su obećanja ostala neispunjena.

Komentarišući izbor direktorke u Kisaču, Janković kaže da politika mora da bude odvojena od obrazovanja. - Politika je apsolutno preuzela primat, a ne pitamo se šta žele nastavnici, roditelji, meštani. Dakle, izabrana je osoba koju je kolektiv podržao sa četiri glasa, a nije izabrana ona koja je dobila 51 glas. I sad ćemo mi kao politička partija da stanemo iza ove sa manje glasova. Mene ne zanima o kojoj se političkoj opciji radi, ja samo želim da ljudi koji imaju

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »