London zagovara rat Nemačke protiv istoka: Sa Rusijom i Kinom ćemo pričati samo "jezikom sile"! Merkel je blaga prema Putinu!

Pravda 19.06.2020  |  geopolitika.news
London zagovara rat Nemačke protiv istoka: Sa Rusijom i Kinom ćemo pričati samo "jezikom sile"! Merkel je blaga prema…

Lako je govoriti o upotrebi sile protiv Rusije i Kine kada si daleko, i kada iza svojih leđa imaš otvorenu zaštitu SAD-a! Tako bismo, nekako, ukratko mogli okarakterizirati sledeći tekst, obavljen u nemačkom Di Veltu, čiji je autor nemački profesor Maksimilian Terhale, zaposlen u Londonu kao konsultant u britanskom Ministarstvu odbrane. Naime, u autorskom tekstu Terhale poziva nemačku vladu da konačno počne koristiti govor sile u odnosu na Rusiju i Kinu, koje „prete zapadnom svetskom poretku“.

A evo što to, konkretno, u svom članku na nemačkom jeziku navodi 46-ogodišnji profesor Terhale: Nemačka kancelarka Angela Merkel pokazala se kao „iskusni krizni menadžer“. Ali ona ne daje dovoljno pažnje drugom, ne manje ozbiljnom problemu – Rusiji i Kini, čiji pritisak na zapadni svetski poredak raste. Prošla su ona vremena kada je Evropa mogla ostati zatvoreno tržište, a ostali je svet smatrati kao veliki trgovinski prostor. Berlin, s tim u svezi, mora naučiti

Pročitajte još

Ključne reči

Najnovije vesti »