Mihajlović: Socijalisti su samo karika u sastavljanju nove vlade

Beta 18.07.2020

Članica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da nova Vlada Srbije neće biti sastavljana prema tome koliko će koja stranka dobiti resora, već ko može, ume i hoće uspešno da odgovori na izazove koji stoje pred Srbijom, i da socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo karika u svaranju nove Vlade.

Mihajlović je za list Kurir od nedelje rekla da joj se čini da se u pričama o sastavjanju Vlade u javnosti mnogo pažnje posvećuje SPS-u, i kako je dodala pitanja o koalicionim partnerima postavljaju se kao da polaze od toga da je lista SNS-a ostvojila toliko mesta da joj treba još neko da bi sastavila većinu.

"Lista koju je predvodio Aleksandar Vučić osvojila je na izborima 188 mesta, odnosno tri četvrtine, ili 75 odsto poslaničkih mandata. Nova vlada neće se praviti prema tome da li lider SPS-a Ivica Dačić ili bilo ko drugi, hoće ili neće da bude deo Vlade. Socijalisti, ili neko drugi, mogu da budu samo jedna karika u stvaranju nove Vlade Srbije", rekla je Mihajlović.

Kako je preneo njen kabinet u saopštenju, ona je dodala da je Srbija pred izazovima koji nisu mali - od pitanja Kosova i Metohije, preko svih ekonomskih izazova u vezi sa epidemijom virusa kovid 19 i očuvanja zdravlja građana, daljeg pristupanja EU.

"To, ali i mnogo drugih ozbiljnih pitanja biće teme za sastavljanje nove vlade, a ne šta želi Socijalistička partija Srbije (SPS) ili neka druga stranka", rekla je Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

(Beta, 07.18.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »