Milo Đukanović zarad opstanka na vlasti spreman da izazove građanski rat?! Šest scenarija pred Crnom Gorom! Šta će izabrati?!

Pravda 02.09.2020  |  Informer
Milo Đukanović zarad opstanka na vlasti spreman da izazove građanski rat?! Šest scenarija pred Crnom Gorom! Šta će…

Iako su svi iz DPS-a, a i Đukanović lično, sve vreme upirali prstom u Srbiju - a i Moskvu - sa optužbama za takozvani velikosrpski hegemonizam, srpske institucije su bile upadljivo uzdržane. Sa druge strane, predsednik susedne države, Edi Rama, direktno se umešao u izborni proces romantičnom porukom Đukanoviću lično i pozivom etničkim Albancima da glasaju za DPS, slično je uradio i Ramuš Haradinaj, kao i bošnjački političari. Upadljiva je bila i uzdržanost međunarodnih aktera.

Međutim, obaveštajno-analitičke službe uticajnih država koje prate događanja u regionu su sve vreme budno pratile i ovaj kao i prethodne izborne procese. S tim u vezi, na osnovu prikupljenih informacija, za svaku zemlju se pravi procena koliki je procenat fiktivnih glasova. U Crnoj Gori se ista metodologija friziranja rezultata, uz manje korekcije, koristi od referenduma o nezavisnosti i, po procenama stranih službi, iznosi između 10 i 15 odsto i govori se o cifri

Pročitajte još

Ključne reči

Hronika, najnovije vesti »