Marija Lukić o presudi: Veliki korak za sve žene u Srbiji

Beta 03.11.2020

Presuda kojom je bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđena na tri meseca zatvora je veliki korak za sve žene u Srbiji, rekla je za agenciju Beta oštećena Marija Lukić, bivša Jeličićeva saradnica.

Ona je to kazala nakon što je do svog punomoćnika, advokata Borivoja Borovića, dobila informaciju da je Viši sud u Kruševcu potvrdio presudu Osnovnog suda iz tog grada, donetu 10. jula ove godne, prema kojoj je Jeličić osuđen na bezuslovnu zatvorsku kaznu od tri meseca za nedozvoljene polne radnje, dok je oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje.

"Srećna sam jer je ovo jedan ogroman korak ne samo za mene već za sve žene u Srbiji, a to je i pokazatelj lokalnim bahatim moćnicima da nisu zaštićeni ni nedostižni pravdi", rekla je Lukić.

Advokat Marije Lukić, Borivoje Borović potvrdio je ranije danas da je Viši sud u Kruševcu potvrdio presudu kruševačkog Osnovnog suda.

U martu 2018. godine kruševačka policija podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv tadašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke samo u slučaju njegove bivše saradnice Marije Lukić.

Suđenje je, godinu dana kasnije počelo najpre pred bruskim Osnovnim sudom, da bi nakon nekoliko meseci, u avgustu te godine, bilo izmešteno u Osnovni sud u Kruševcu.

(Beta, 11.03.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »