Đorđević (Oslobođenje): Onemogućićemo izbore 2022. godine ako budu lažni

Beta 27.11.2020

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je danas "građane, opozicione stranke, lokalne pokrete, članove vladajućih partija kojima je dosta prevare" pozvao da zajedno onemoguće održavanje izbora 2022. godine, ukoliko "to ne budu slobodni izbori".

Đorđević je u listu "Danas" napisao da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić "sprečava slobodne izbore".

Ukazao je da o slobodi izbora "nema pregovora, okruglih stolova ili popuštanja", i da "izbori mogu biti samo slobodni - da na njima građani odlučuju bez pritisaka i ucena, a da za sve učesnike postoje ravnopravni uslovi".

Đorđević je objasnio da on i njegov pokret ne pozivaju na, kako pojedini mediji tvrde, "nasilje i rat na ulicama", već na "masovnu građansku neposlušnost".

"Vreme je da se ujedinimo, organizujemo, i sprečimo tu fasadu demokratije. Pokrićemo svako biračko mesto i svaku lažnu Vučićevu biračku kutiju. Njegova fasada demokratije se ionako opasno ljulja. U nju više ne veruju ni glasači i članovi SNS, ni koalicioni partneri, ni strani sponzori", smatra Đorđević.

On je poručio da je "svima njima jasno šta je SNS - jedno razgranato drvo korupcije, kriminala, diktature i izdaje".

"Rečima velikog Mihiza, mi ćemo to drvo lomiti i polomiti. A počećemo od Vučićevih lažnih glasačkih kutija", najavio je Đorđević.

Pošto je naveo da Ustav Srbije "jasno nalaže" da su izbori "slobodni i neposredni, a glasanje tajno i lično", te upitao ko u stvari sprečava slobodne i tajne izbore u Srbiji: "Mlađan Đorđević ili Aleksandar Vučić".

(Beta, 11.27.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »