Diplomatski skandal Komšića i DžAFEROVIĆA: Posle velikog incidenta, oglasio se Dodikov savetnik i očitao im lekciju (video)

Večernje novosti 16.12.2020  |  Novosti online
Diplomatski skandal Komšića i DžAFEROVIĆA: Posle velikog incidenta, oglasio se Dodikov savetnik i očitao im lekciju…

PONAŠANjE i odluka dvojice članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da ne prisustvuju sastanku sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim jeste očigledno bila namera da se uputi jedna vrsta diplomatskog šamara jednoj svetskoj sili kao što je Rusija, a umesto toga BiH je dobila jedan nediplomatski šamar, rekao je savetnik predsedavajućeg i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, gostujuću u Dnevniku 1 RTRS.

- S tim Srpska nema ništa, ona je bila dobar domaćin Lavrovu. Da su imali imalo diplomatske kulture mogli su to da kažu na sastanku. Ovako je to sve bila dečija igrica dvojice ljudi. Bilo kakvo negiranje zastave Srpske je negiranje Srpske, odnosno Dejtonskog sporazuma - kaže Kovačević. Naglasio je da Džaferović i Komšić nisu dorasli funkcijama koje obavljaju. - Sve što su rekli kao argumente je jednostavno smešno i potpuno neosnovano. Džaferović je rekao da se u

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »