Jedina kazna za mene - eutanazija: Završna reč Vladana Grahovca (28), optuženog za ubistvo Nišlijke Jelice Tatarovski (83)

Večernje novosti 30.03.2021  |  J. ĆOSIN
Jedina kazna za mene - eutanazija: Završna reč Vladana Grahovca (28), optuženog za ubistvo Nišlijke Jelice Tatarovski (83)

KRIV sam, grize me savest. Krv je na mojim rukama. Sanjam Jelicu koja mi u snu oprašta monstruozno delo koje sam počinio. Šteta što ne postoji eutanazija, jer bi to bila jedina prava kazna za mene. Robija od 40 godina za mene predstavlja smrtnu presudu, jer bolujem od HIV, pa mi životni vek neće ni biti duži od 50 godina. Ne razumem, zašto tužilaštvo traži maksimalnu kaznu, kada ranije nisam izvršio nijedno krivično delo.

Ovo je u utorak u završnoj reči pred Višim sudom u Nišu izrekao ikonopisac Vladan Grahovac (28) iz Raške, optužen da je iz koristoljublja ubio Nišlijku Jelicu Tatarovski (83), 31. avgusta 2019. Zamenik tužioca zatražio je da mu sud izrekne najstrožu kaznu od 40 godina zatvora, po zakonu koji je važio u trenutku kada je izvršio zločin. Presuda će biti izrečena u petak. Grahovac je priznao da je počinio ovo nedelo, ali je poricao da je to uradio iz koristoljublja.

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »