Нова.рс: Стефановић понудио оставку пре више од десет дана

Бета 20.05.2021

Функционер Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић понудио је пре више од десет дана оставку на место шефа београдских напредњака председнику СНС Александру Вучићу, преноси портал Нова.рс позивајући се на своја сазнања.

Како наводи портал, Стефановић је понудио оставку пре организовања изјашњавања одбора СНС широм Србије и захтева за његову смену са свих функција, и страначких и државних.

Према речима извора портала из врха владајуће странке, Стефановић се на тај корак одлучио након одлуке о спајању Српског патриотског савеза (СПАС) и СНС-а, што се оцењује као "најава да би (Александар) Шапић могао да постане први човек странке у престоници".

Према истом извору, Вучић је одбио да се о Стефановићевом предлогу одмах изјасни, наводећи да ће се о томе разговарати након што се врати из званичних посета Бриселу и Прагу.

Извор портала је, како се наводи, рекао и да је Стефановић у више наврата и због различитих повода нудио Вучићу своју оставку, али да ју је шеф напредњака увек одбијао.

"Међутим, кад је кренуло гласање по одборима у странци, Стефановић је заузео став да неће подносити оставку, већ да ће сачекати одлуку страначких органа, односно седницу Главног одбора партије, која је заказана за 29. мај. Наравно да ће пре тога поново разговарати за Вучићем", рекао је саговорник портала Нова.рс.

(Бета, 05.20.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »