Dumanović (Oslobođenje): Čedomir Jovanović javna ličnost, ne sme da se ponaša kao vandal

Beta 03.06.2021

Pokret "Oslobođenje" osudio je danas ponašanje lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, koji je u sredu uveče razbio izlog jednog kioska brze hrane i ocenili da Jovanović, kao javna ličnost, "ne sme da se ponaša kao vandal".

"Pokret Oslobođenje osuđuje svaku vrstu nasilja i vandalizma, kako od strane Čedomira Jovanovića, tako i od strane navijača koji su ga, kako on svedoči, napali. Pozivamo službene organe da istraže celu situaciju i sve odgovorne privedu pravdi", naveo je u saopštenju jedan od osnivača ovog pokreta Milan Dumanović.

Dumanović je ukazao da Jovanović, kao javna ličnost, ima odgovornost da se ne ponaša "kao vandal" i "ne ugrožava život i imovinu građana".

"Posebno je neprihvatljivo ponašanje Jovanovića prema pripadnicima MUP-a. Omalovažavanje i psovanje policajaca je za svaku osudu", ocenio je Dumanović.

On je dodao da "niko nije iznad zakona" i da "niko u Srbiji nema prava da se tako ponaša prema službenim licima" i pozvao policajce da podnesu prijave u ovom slučaju.

Iz pokreta "Oslobođenje" nedavno su ukazali na činjenice da je lider LDP, vanparlamentarne stranke, 20 godina imao na raspolaganju danonoćno službeno obezbeđenje MUP za celu porodicu.

"Srbiju i njene građanje čuvanje Jovanovića, koji kao dobitnik tranzicije sam sebi može da plati privatno obezbeđenje, koštalo je više miliona evra, a da je on za to vreme imao više nasilnih javnih ispada", navodi se u saopštenju.

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović sinoć je, nešto pre 22 časa, razbio izlog kioska brze hrane "Pončo" u Novom Beogradu.

Kako su mediji preneli, Jovanović se prethodno posvađao sa radnicima, a potom uzeo veliki kamen i bacio ga u izlog.

Očevici koji su sedeli u kafiću pored ispričali su da je on tu svaki dan u alkoholisanom stanju, da pravi probleme, da je i ranije, kao i večeras, maltretirao ljude i bio inicijator svađe, javlja Nova.rs i dodaje da je Jovanović, po iskazima svedoka, ponovo bio pijan i najpre je šutirao privatni, a po dolasku policije i službeno vozilo MUP.

(Beta, 06.03.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »