PREDSTAVLJENO ISTRAŽIVANJE „HRVATSKA – INDIKATORI MEDIJSKIH SLOBODA I SIGURNOSTI NOVINARA U 2020.“ – 12 NAPADA NA NOVINARE U 2020. GODINI

Cenzolovka 29.07.2021
PREDSTAVLJENO ISTRAŽIVANJE „HRVATSKA – INDIKATORI MEDIJSKIH SLOBODA I SIGURNOSTI NOVINARA U 2020.“ – 12 NAPADA NA…

Istraživanje je provedeno u sklopu regionalne platforme Safe Journalist, koja djeluje uz podršku Europske komisije, a bavi se zagovaranjem medijskih sloboda i sigurnosti novinara, kazano je na današnjem predstavljanju istraživanja "Hrvatska – indikatori medijskih sloboda i sigurnosti novinara u 2020." u Novinarskom domu, na kojem su govorili Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, i Monika Kutri, autorica istraživanja.

Petu godinu uzastopce novinarske udruge sa zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Kosovo i Srbija), uz podršku Europske komisije, nadgledaju razvoj medijskih sloboda i sigurnosti novinara u njihovim zemljama – stvarajući regionalnu platformu zapadni Balkan za zagovaranje medijskih sloboda i sigurnosti novinara. Od 2020. godine još dvije zemlje rade na tim zadacima – Albanija i Hrvatska. Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »