Dačić: Krajem avgusta o rešenju za međustranački dogovor o izbornim uslovima

Beta 02.08.2021

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačič rekao je da je na današnjim sastanku radne grupe za međustranački dijalog o izbornim uslovima, bez posredovanja stranaca, postignuta saglasnost da krajem avgusta svi "pristupe pronalaženju rešenja koja bi omogućila međusobni dogovor".

Dačić je rekao novinarima u parlamentu da bi taj dogovor "omogućio da svi budu zadovoljni onoliko koliko je to moguće".

On je rekao da su na današnjem sastanku sistematizovani svi dosadašnji zahtevi i predlozi.

"Razmenili smo mišljenje o svemu, dobili odgovore na određena pitanja...i dogovor je da krajem avgusta pristupimo pronalaženju rešenja koja bi omogućavala međusobni dogovor, odnosno dogovor koji bi omogućio da svi budu zadovojni onoliko koliko je moguće", rekao je on.

Dačić je ocenio da je današnji razgovor bio veoma realističan, te istakao da se razgovaralo o veoma ozbiljnim temama, ali na, kako je rekao, "jedan politički potpuno prihvatljiv način".

On je rekao da će radna grupa krajem meseca nastaviti rad, te dodao da u dogovorenim rokovima, najkasnije šest meseci pre izbora, trebalo bi da se se dođe do rešenja.

"I s jedne i druge strane (vlasti i opozicije), izražena je dobra poltička volja da radimo zajednički posao u interesu zemlje, a taj posao jeste da se stvore uslovi da niko nema primedbe i da osporava neki izborni rezultat", rekao je Dačić.

Sastanku Radne grupe prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastancima učestvuju predstavnici Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, pokreta Dveri, Dosta je bilo, Zavetnika i Zdrave Srbije.

(Beta, 08.02.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »