Pomoć za onlajn nastavu: "Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom kovida 19"

Večernje novosti 15.11.2021  |  S. BABOVIĆ
Pomoć za onlajn nastavu: "Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom…

Učesnici programa u gradu na Rasini, Goto GU u Kruševcu Kompletan projekat se realizuje u sklopu programa Nemačke razvojne saradnje (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a trebalo bi da pomogne poboljšanju obrazovanja, informisanja i imunizacije.

Nije zanemariva ni misija pružanja tehničke podrške nadležnim lokalnih institucijama u borbi protiv pandemije. U situaciji kada deca neretko nastavu pohađaju onlajn, tehnička opremljenost se pokazala kao - ključna. - Razgovarali smo sa građanima u romskim naseljima, intenzivno promovisali vakcinaciju i, na terenu, neposredno organizovali imunizaciju - kaže Ninoslav Jovanović, državni sekretar u pomenutom Ministarstvu. Goto GU u Kruševcu Podsetimo, GIZ od 2019.

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »