Vučić je ovo dozvolio: U Srbiji drže radnike kao robove, privatno obezbeđenje sprečava radnike da napuste fabriku (video)

Pravda 17.11.2021  |  Direktno
Vučić je ovo dozvolio: U Srbiji drže radnike kao robove, privatno obezbeđenje sprečava radnike da napuste fabriku (video)

Zrenjaninski aktivisti pokušali su da iz kruga zrenjaninske fabrike "Linglong" u kojem su smešteni vijetnamski radnici izvedu jednog od zaposlenih koji je zbog izjava koje je davao medijima dobio otkaz, nakon čega je nastao opšti haos.Aktivisti su po radnika došli automobilom i uspeli da smeste radnika u kola, ali je privatno obezbeđenje opkolilo aktiviste i selo na haubu automobila zabranjujući da ga izvezu.

Jedan od pripadnika obezbeđenja je vikao „s kojim pravom vi uzimate radnike, odakle vam nalog za to“, na šta mu je jedna od aktivistkinja odgovorila "pa nije on roba da ga uzmemo". Aktivisti su uspeli da uzbunjivača iz Linglonga izvedu zahvaljujući ostalim radnicima koji su izleteli iz baraka i koji su fizičkom snagom odgurali radnike obezbeđenja i držali ih dok automobil sa njihovim kolegom nije izašao iz kruga fabrike. https://t.co/X9hfMGOwRC — Dnevne Novine

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »