Manojlović: Protestne blokade na više od 47 lokacija. Incident na Gazeli, navijači građane gađali kamenicama i bakljama

Beta 04.12.2021

Jedan od organizatora današnjih protesta građana, Savo Manojlović iz inicijative Kreni-promeni, rekao je da su se građani Srbije odazvali protestima u velikom broju, i da su protestne blokade saobraćajnica organizovane na više od 47 lokacija.

Manojlović je agenciji Beta kazao da je prema trenutnim saznanjima sve proteklo u najboljem redu osim incidenata koji su se dogodili u Novom Sadu i Staroj Pazovi.

Dodao je da će se građani razići u 16 časova i izrazio žaljenje što u većini mesta policija nije obezbeđivala proteste.

Incident na Gazeli, navijači građane gađali kamenicama i bakljamaPredstavnik inicijative "Kreni - promeni" Savo Manojlović izjavio je danas da je na mostu Gazela tokom blokade saobraćaja oko 15.30 došlo do incidenta kada je grupa navijača gađala kamenicama i bakljama građane koji su blokirali most.

Manojlović, koji se nalazio na licu mesta, za agenciju Beta izjavio je da je grupa navijača došla iz pravca Novog Beograda i da su se posle tog napada povukli, kao i da prema prvim informacijama nije bilo povređenih.

"Na Gazeli se nalazi ogroman broj ljudi, cela Srbija je paralisana, ovo je najveća pobuna građana od 5. oktobra (2000. godine)", rekao je Manojlović.

On je naveo da je bilo incidenata na protestima i u drugim gradovima Srbije u kojima su organizovani protesti, o čemu se još prikupljaju informacije.

"Pozivamo građane da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije. Policiji smo ponudili da izvršimo kontrolisane blokade kako bi oostojao red i nikakav bezbednosni rizik. Policija je to odbila i svi incidenti idu na odogovornost policije i zvaničnika države", kazao je Manojlović.

Danas od 14 časova ekološke organizacije i grupe građana organizovali su dvočasovne blokade glavnih saobraćajnica u znak protesta zbog usvajanja spornih zakona o referendumu i o eksproprijaciji, i pojekata kompanije Rio Tinto i najave otvaranja rudnika litijuma kod Loznice.

(Beta, 12.04.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »