Опозиција у Новом Саду против изградње Балашевићевог музеја у парку

Бета 22.12.2021

Представници опозиционих партија у Скупштини града Новог Сада најавили су данас да неће подржати да се на простору Универзитетског парка изгради музеј посвећен покојном кантаутору Ђорђу Балашевићу, јер граду "свакако недостаје" зеленила и јер постоје друге локације које се могу искористити за ту намену.

Они су на седници скупштине града оценили да се оваквим доношењем урбанистичког акта наставља пракса локалне власти да се мењају урбанистички планови "по жељи приватних лица и инвеститора", а без мишљења јавности и струке.

Шеф одборничке групе Демократске странке Србије Бојан Радојевић рекао је да је "неприхватљиво" да се било који део парка одваја за било какву изградњу и да се тиме Новосађанима смањују зелене површине.

"Сматрамо да није у реду оно што се догодило, а то је представљање готовог решења, којем су присуствовали градоначелник са породицом Балашевић", рекаоје он.

Навео је и да се "поставља питање на основу чега су они кренули у израду плана који још није ни усвојен?"

"На ком конкурсу је то рађено? Ко је платио израду идејног решења када град није ни кренуо у реализацију пројекта", упитао је Радојевић.

Шеф одборничке групе Српске радикалне странке радикала Ђурађ Јакшић рекао је да постоје и друге локације у граду на којима се може изградити музеј посвећен Балашевићу.

Фондација "Балашевић" је јуче, уз присуство појединих градских челника, представила изглед идејног решења музеја посвећеног Балашевићу.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да ће он лично и градска управа учинити све да помогну у испуњењу "овог завета".

Навео је да ће помоћи да "Ђорђе Балашевић, добри дух Новог Сада, у Универзитетском парку добије место где ће његов живот и рад бити достојно представљени".

(Бета, 12.22.2021)

Нови Сад »

Кључне речи

Војводина, најновије вести »