Novi Sad - vesti

TRAGEDIJA NA MOSTU SLOBODE Muž uhapšen, policija traga za telom žene

Dnevnik pre 20 minuta
NOVI SAD: Zoran Grahovac (46) uhapšen je u petak u Novom Sadu pod sumnjom da je povezan sa smrću svoje supruge Marijane Grahovac (40), koja je pod još uvek nejasnim okolnostima, po svemu sudeću skončala u Dunavu nakon pada sa Mosta slobode.
Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Marijana je u bila u automobilu sa svojim suprugom i kretali su se Mostom slobode, iz pravca Sremske Kamenice ka Novom Sadu, kada su zaustavili vozilo, a ona se pod još... »

Stiže jako zahlađenje

Dnevnik pre 20 minuta
NOVI SAD: Jako zahlađenje uz suvo vreme u prvom delu dana. Kasnije popodne naoblačenje dosnosi slab sneg. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -8, a maksimalna oko -3 stepena.
VOJVODINA: Jako zahlađenje stiže sa severa uz suvo vreme u prvom delu dana. Po podne naoblačenje dosnosi slab sneg južnim krajevima, a tek krajem dana ostalim predelima Vojvodine. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad... »

Mališani iz novosadskih vrtića u sredu izlažu crteže scena iz svojih omiljenih knjiga

Radio 021 pre 27 minuta
U okviru aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci", u ponedeljak, 26. februara sa početkom u 19 sati u Play centru (Banović Strahinje 18/241) održaće se radionica za roditelje na temu: Knjiga kao prozor u svet dečijih emocija: kako razvijamo emocionalnu pismenost čitajući sa detetom?
Druženje organizuje i vodi Mila Radovanović, psiholog. Ulaz je slobodan, a broj mesta ograničen, te su prijave moguće do ponedeljka u 12 sati na e-mail: playcentar.ns@gmail.com. Završne aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci"... »

O korenima politike SAD u utorak u Američkom kutku

Radio 021 pre 56 minuta
Američki kutak Novi Sad organizuje novo interaktivno predavanje "PolitikUS", koje će se održati u utorak, 27. februara u 18.30.
Savremena američka politika utemeljena je i na stavovima filozofskih škola. Moderna učenja iz domena političke filozofije, uticala su na ideologe vodećih partija, oblikovale pravce razmišljanja i odredila prioritete delovanja.... »

Akademac: "Sinergija"

RTV pre 1 sat
RTV: Akademac: "Sinergija"
NOVI SAD - Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine danas će biti emitovana nova emisija iz serijala "Akademac" u kojoj će tema biti sinergija. Emisija počinje u 13.30 časova na prvom programu RTV.
Povezivanja stvaraju višestruke dobiti, bila ona među profesorima, studentima ili između univerziteta i privrede. Sinergija je poželjna upravo zbog efikasnosti. O njoj u Akademcu govore prof . dr Bojan Lalić sa FTN-a i studenti... »

Novi američki strateški prioritet - istina i zablude

RTV pre 2 sata
RTV: Novi američki strateški prioritet - istina i zablude
NOVI SAD - Nova američka strateška dokumenta sve više ističu opasnost koja toj zemlji preti od Kine. Ranije je Kina posmatrana sa određenim zazorom, ali je oštrica pre svega bila usmerena ka Rusiji, Iranu i drugim tzv. nekooperativnim državama. Sada je, uz sve retoričke ograde, Kina definisana kao ključna pretnja Americi.
Nema sumnje da je tako. Dugoročno gledano temelj moći je u naprednoj ekonomiji. Naravno uz uslov da se radi o velikim zemljama sa brojnim stanovništvom. I da hoće Luksemburg i Švajcarska uz svo svoje bogatstvo ne bi mogli da... »

Uzrok propasti internet foruma

RTV pre 3 sata
RTV: Uzrok propasti internet foruma
NOVI SAD - Pre pojave Tvitera, Fejsbuka, Instagrama i drugih novijih društvenih mreža, glavne društvene mreže su bili internet forumi. Vremenom su ti internet forumi izgubili popularnost. Nove društvene mreže, sa manje rigidnom administracijom, su postale primamljivije. Većina korisnika starih internet foruma se postepeno prebacivala na Fejsbuk ili Tviter, a sami forumi su počeli da se gase ili stagniraju.
Neki od najvećih foruma u Srbiji kao što su Krstarica ili Serbiankafe i drugi, postoje i danas. Međutim, aktivnost na tim forumima nije ni izbliza onoj kakva je bila pre 10 ili više godina, kada su zapravo oni bili glavne... »

Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš

RTV pre 6 sati
RTV: Vremeplov: Ubijen Stanoje Glavaš
NOVI SAD - Na današnji dan 1815. godine ubijen je srpski vojvoda Stanoje Glavaš, jedan od čelnika Prvog srpskog ustanka. Pravo ime bilo mu je Stanoje Stamatović. Ubijen je prema nalogu Sulejman paše, posle propasti Hadži-Prodanove bune. Na zboru u Orašcu, na Stretenje 1804. odbio je da predvodi Prvi srpski ustanak i na njegov predlog za vožda je izabran Karađorđe. Njegovo herojstvo u boju na Deligradu, u oslobađanju Prokuplja, opsadi Beograda i drugim bitkama opevano je u narodnim pesmama, a Đura Jakšić je
Danas je nedelja, 25. februar, 56. dan 2018. Do kraja godine ima 309 dana. 1570 - Papa Pije Peti ekskomunicirao je iz crkve englesku kraljicu Elizabetu Prvu, što nije imalo uticaja na njen čvrst stav prema Rimokatoličkoj crkvi i... »

Drama u Novom Sadu: Muž batinama terao ženu da prizna prevaru, gurnuo je s mosta u Dunav, a onda rekao da se ubila?

Blic pre 11 sati
Zoran Grahovac (48) iz Novog Sada uhapšen je zbog sumnje da je s Mosta slobode u Novom Sadu bacio suprugu Marijanu Grahovac (40) i ubio je.
Prema nezvaničnim saznanjima, ubistvo se dogodilo u petak oko jedan sat iza ponoći kada je par koji je automobilom išao preko mosta posle svađe zastao, a nesrećna žena je izašla iz automobila. Za sada se sumnja da je svemu... »

Šest puta šta

Danas pre 13 sati
Dnevnik Petak, 16. februar Devetnaest časova. Kolena su mi dobro, u vozu sam, putujem iz Crvenke do Novog Sada.
Tamo treba da sačekam prevoz za Sarajevo. Ponoćni polazak. Nalazim se sa Bojanom Krivokapićem, sudaramo se takoreći ispred Autobuske stanice, bez da smo se čuli tog dana. Bojan leti sa radionice pisanja, spustio se niz Bulevar... »

Savet bezbednosti usvojio jednomesečno primirje u Siriji

Danas  pre 7 sati  još 5 povezanih

Jovanov: Jasno zašto je Tadić danas na političkoj margini

Večernje novosti  pre 11 sati  još 1 povezana

Dušan Pavlović kandidat DJB za gradonačelnika

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Ugrizla policajca kada joj je zatražio dokumenta (VIDEO)

Vesti online  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.