Novi Sad - vesti

Obeležena 76-godišnjica zloglasne racije: Sećanje, ali i praštanje

Večernje novosti pre 1 sat
U Novom Sadu na Keju žrtava racije održan komemorativni skup u znak sećanja na pogrom u kojem je za tri dana ubijeno više od 1.200 uglavnom Srba, Jevreja i Roma
NOVI Sad nikada neće zaboraviti sugrađane koji su u zločinačkoj raciji mađarskih snaga januara 1942. svirepo pobijeni i bačeni pod led Dunava. Sećanje na njih, ali i pomirenje i praštanje, preduslov su da se takav i slični... »

Otkrivamo: Šta se krije u paketima koje roditelji iz Hercegovine šalju deci studentima u Beograd i Novi Sad

Blic pre 1 sat
Studentski život Trebinjaca i Hercegovaca sigurno se razlikuje po jednom u odnosu na studente iz drugih krajeva, a to je udaljenost od rodnog grada do mesta gde studiraju.
Oni koji dolaze za krajnjeg juga Srpske, a studiraju u srbijanskim studentskim centrima poput Beograda ili Novog Sada, zbog daljine, kući uglavnom dolaze samo za praznike i leti, a i Banjaluka je najdalje upravo Hercegovcima. Da... »

Deca sa KiM u poseti Novom Sadu

RTV pre 3 sata
RTV: Deca sa KiM u poseti Novom Sadu
NOVI SAD - Deca sa Kosova i Metohije boraviće osam dana kod svojih vršnjaka u Novom Sadu zahvaljujući projektu "Svim srcem za osmeh deteta'', koji po četvrti put organizuje udruženje građana "Novi Sad''
Četrdeset mališana iz naselja Donje Gušterice, uzrasta 12 i 13 godina prvi put su u Novom Sadu. Ideja je da ih upravo domaćini, njihovi vršnjaci, kroz razne aktivnosti upoznaju sa gradom. Tokom boravka u našem gradu, organizatori... »

Sećanje na zločin koji ne zastareva: Obeležena 76. godišnjica novosadske racije (foto)

Srbija danas pre 7 sati
Gradonačelnik Vučević istakao da "prošlost ne možemo da promenimo, ali možemo da učinimo da ona promeni nas"
Povodom obeležavanja 76. godišnjice Novosadske racije delegacije Grada Novog Sada, Vlade i Skupštine AP Vojvodine, Jevrejske opštine, Saveza jevrejskih opština Srbije, Matice romske, predstavnici ambasada Mađarske i Izraela, kao... »

Umanjenje cene komunalija za porodice sa troje i više dece

Večernje novosti pre 5 sati
Predviđeno je da umanjenje mogu da ostvare porodice u Novom Sadu sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života
Porodice sa troje i više dece će ove godine imati pravo na umanjenje cena komunalnih usluga u Novom Sadu, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika. Predviđeno je da umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do... »

Novi Sad korak bliže tome da dobije arheološki park

Radio 021 pre 10 sati
Gradska vlasta napravila je prve korake kako bi Novi Sad u narednih nekoliko godina dobio arheološki park, saznaje 021.
Osam godina od kako su prilikom izgradnje Bulevara Evrope pronađena izuzetna arheološka otkrića i od kako je začeta ideja da Novi Sad dobije arheološki park na Sajlovu, lokalna vlast je odlučila da počne poslove oko... »

Novi Sad domaćin EP za mlade u stonom tenisu 2021?

RTV pre 6 sati
RTV: Novi Sad domaćin EP za mlade u stonom tenisu 2021?
NOVI SAD - Generalni sekretar Evropske stonoteniske federacije Ričard Skruton posetio je Novi Sad sa ciljem obilaska Spens-a i potencijalne kandidature Novog Sada za Evropsko omladinsko prvenstvo 2021.
Njega su dočekali direktor Milan Jarić, načelnik za sport Vlastimir Mastilović, predsednik stonoteniskog saveza Vojvodine Milan Stanić i predsednik stonoteniskog kluba Novi Sad Dan Fracile. "Nakon 37 godina vraćam se u vaš divan... »

Još jedan slučaj malih boginja u Novom Sadu

Radio 021 pre 6 sati
Još jedna osoba iz Novog Sada obolela je od malih boginja, pa je broj zaraženih porastao na 16, poručuju u "Batutu".
Epidemija morbila proglašena je 4. januara na teritoriji Novog Sada. Tada su zabranjene posete u Dečijoj bolnici i u pojedinim klinikama Kliničkog centra Vojvodine. O kojim klinikama se radi možete da pogledate OVDE. Dom zdravlja... »

Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu

RTV pre 7 sati
RTV: Zimski sajam antikviteta u Novom Sadu
NOVI SAD - U četvrtak, 25. januara održaće se Zimski sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta, u Domu vojske Srbije u Novom Sadu, od 10:00 do 18:00 časova.
Ovu manifestaciju tradicionalno se organizuje 170. put po redu. Pored promotivnog i edukativnog karaktera, ima i prodajni karakter za veći deo izloženih predmeta, kojih će, prema prijavama od preko pedeset izlagača, biti više od... »

Vozači JGSP "Novi Sad" dobili samo obećanja

Večernje novosti pre 14 sati
Delegacija GSP upoznala gradonačelnika Vučevića sa stanjem u tom komunalnom preduzeću. Ponovljen zahtev zaposlenih da se ispita poslovanje rukovodstva i povećaju plate
ČETVOROČLANA delegacija nezadovoljnih radnika JGSP "Novi Sad" upoznala je u ponedeljak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića s problemima s kojima se gradski prevoznik suočava. Najveći problem je upravo odlazak iskusnih... »

©2018 Netmark d.o.o.