Novi Sad

Otkrivena nova vrsta ptice za područje Srbije, dugorepi svrčak

Novi magazin pre 3 sata
Na području opština Bujanovac i Preševo su ornitolozi Centra za istraživanje biodiverziteta iz Novog Sada i Prirodnjačkog muzeja iz Beograda zabeležili novu vrstu ptice za Srbiju - dugorepog svračka (Lanius nubicus), saopšteno je danas. Gnezdeći… »

Rekonstrukcija parkinga od Papa Pavla do Bulevara kralja Petra (AUDIO)

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - U toku je rekonstrukcija parkirališta na Bulevaru Oslobođenja. Radovi obuhvataju prostor od raskrsnice ulice Pap Pavla do Bulevara kralja Petra I. Radovi će trajati 75 radnih dana, javljeno je iz “Parking servisa” Novog Sada. Predstavnik… »

Iz sefa kladionice ukrao 91.000 dinara

NoviSad.com pre 4 sati
Novi Sad – Novosadska policija rasvetlila je krivično delo krađa i uhapsili osumnjičenog, I. K. (29) zbog sumnje da je, u jednoj novosadskoj kladionici, iz otključanog sefa ukrao novac, u iznosu od 91. 000 dinara. I. K. je određeno zadržavanje do… »

Delegacija Evropske banke u poseti Novom Sadu

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužanu Hargitai, koja naredne nedelje prelazi na novu dužnost, i to na funkciju direktorke EBRD za… »

Nova vrsta ptice u Srbiji – dugorepi svračak

N1 Info pre 3 sata
Na području opština Bujanovac i Preševo ornitolozi Centra za istraživanje biodiverziteta iz Novog Sada i Prirodnjačkog muzeja iz Beograda zabeležili su novu vrstu ptice za Srbiju – dugorepog svračka (Lanius nubicus), saopšteno je iz tog centra… »

Prijepoljska bolnica dobila nov ultrazvučni aparat

Zoom UE pre 3 sata
PRIJEPOLJE – Na inicijativu episkopa mileševskog Atanasija, Fondacija Princeze Кatarine donirala je Opštoj bolnici u Prijepolju savremen kardiološki ultrazvučni aparat, vredan skoro 6,4 miliona dinara. Uz pomoć ovog uređaja, kardiolozi će znatno… »

Vučević čestitao Ramazanski bajram

Dnevnik pre 4 sati
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je pripadnicima islamaske zajednice veliki praznik Ramazanski bajram. Solidarnost i međusobno razumevanje jedini su ispravan put ka društvu u kojem će svaki čovek biti jednako poštovan… »

Predstavnici EBRD posetili Gradsku kuću

Dnevnik pre 3 sata
NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Žužanu Hargitai, koja naredne nedelje prelazi na novu dužnost, i to na funkciju direktorke EBRD za… »

Počinje manifestacija Muzeji za 10: Nove ideje, nove prakse

Dnevnik pre 4 sati
NOVI SAD: U više od 100 muzeja i institucija kulture u 50 gradova Srbije danas, po sedmi put, počinje najveća nacionalna muzejska manifestacija “Muzeji za 10”. Do 18. maja posetioci će besplatno moći da uživaju u izložbama i programima… »

I vakcinisani mogu da daju krv

Dnevnik pre 3 sata
Povodom Nacionalnog dana davalaca krv i smanjenih zaliha krvi, posebno nulte i krvnih grupa sa negativnim Rh faktorom, juče je u centru Novog Sada održana vanredna akcija davanja krvi u transfuziomobilu u saradnji Crvenog krsta Novog Sada i Zavoda za… »

Vremenska prognoza »

Novi Sad »
sreda
Pretežno oblačno
Pretežno oblačno
22 ˚C
četvrtak
Povremeni pljuskovi
Povremeni pljuskovi
11˚ / 21˚
petak
Kiša
Kiša
12˚ / 19˚

Vesti dana »