Oni ne znaju šta je je "burnout sindrom", u šumi od jutra do mraka i srećniji od onih koji rade po kancelarijama: Rabadžije na Murtenici i danas uprežu svoje volove (FOTO)

RINA 07.01.2022
Oni ne znaju šta je je "burnout sindrom", u šumi od jutra do mraka i srećniji od onih koji rade po kancelarijama: Rabadžije…

Pretraga Registracija Oni ne znaju šta je je "burnout sindrom", u šumi od jutra do mraka i srećniji od onih koji rade po kancelarijama: Rabadžije na Murtenici i danas uprežu svoje volove (FOTO) Nova Varoš – Prema narodnom verovanju na Božić valja malo raditi, kako bi vredni bili čitave godine.

Stari običaji iako sve više gube trku sa modernim načinom života, ipak se u pojedinim selima i dalje pomno čuvaju. Tako je na obrncima Murtenice gde mlade rebadžije ne odustaju od teškog, ali berićetnog posla. Ma koliko bilo nezahvalno uprežu svoje volove i izvlače drva iz šume. Sve je manje onih koje se bave ovim zanatom, ali petnaestogodišnji Dragan Paunović iz sela Jasenovo nije jedan od onih koji su odustali. "Od malih nogu sam zavoleo volove i rad sa njima.

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »