Pozorišna kritika - složena avantura života udvoje: Dankan Mekmilan - "Pluća". Reditelj Ivan Vuković. Madlenianum i "Marador"

Večernje novosti 23.05.2022  |  Dragana Bošković
Pozorišna kritika - složena avantura života udvoje: Dankan Mekmilan - "Pluća". Reditelj Ivan Vuković. Madlenianum i…

U EVROPI vrlo popularnu i mnogo igranu duodramu "Pluća" Dankana Mekmilana reditelj Ivan Vuković je u Teatru Madlenianum (u koprodukciji sa agencijom "Marador") režirao kao isečak svakodnevnog života, pa se i igra u improvizovanom gledalištu na sceni (scenografkinja Ema Stojković), u svakodnevnom kostimu (Ivana Mladenović), sa svetlosnim akcentima na aktere (dizajn svetla Srđan Jovanović), kada je radnja ključno značajna.

Novosti Tako se može desiti da Suzana Lukić ili Goran Jevtić, usred rasprave o ideji da li će imati bebu, da li će se venčati, ko će kupiti hleb, ili ko koga u tom trenutku treba da sasluša i da mu da podršku, sesti do vas, na strateški ostavljena prazna mesta. Režirajući dijalog, da se govori preko gledaoca, partneru koji je tek koje mesto dalje, Ivan Vuković je postigao mnogo, naročito u ličnom osećanju prisutnog svedoka partnerskih, obično tajnih odnosa, kada

Goran Jevtić »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »