У Лас Вегасу без венчања на тему Елвиса

Бета 02.06.2022

Капеле за венчања у Лас Вегасу, САД, више не могу да користе лик Елвиса Прислија јер је компанија за лиценцирање која контролише његово име и имиџ, наредила да престану да то раде, известио је ове недеље локални лист "Лас Вегас Ривју-џурнал" (Лас Вегас Ревиев-Јоурнал).

Компанија "Аутентик брендс груп" (Аутхентиц Брандс Гроуп) је почетком маја капелама послала писма о томе да не дозвољава тематска венчања уз коришћење Еллвисовог лика и очекује да су се капеле до сада ускладиле с тим захтевом.

Пошто је Елвис блиско повезан са "индустријом венчања" у Лас Вегасу, неки власнци капела кажу да би посао могао да им пропадне.

Службеница округа Кларк, Лин Гоја, која је водила кампању промоције Лас Вегаса као места за венчања, рекла је да наређење да капеле престану да користе Елвиса није могло доц́и у горем тренутку.

"Индустрија венчања" доноси Лас Вегасу две милијарде долара годишње, а званичници кажу да су венчања на тему Елвиса доносила значајан удео у томе.

Једна капела је прошлог викенда свог имитатора Елвиса пресвукла у кожну јакну, фармерке и шешир за церемонију и тему венчања назвала "рокенрол".

Брачна капела Грејсленд, која годишње обави 6.400 венчања на тему Елвиса, каже да још није добила упозорење да престане да то приређује.

У писму компанија која штити име и лик Елвиса је рекла да ц́е зауставити неовлашц́ено коришц́ење "Прислијевог имена, лика, гласа и друге елементе личности Елвиса Прислија у рекламама, роби и другим стварима". У писму се наводи да су "Елвис", "Елвис Присли" и "Краљ рокенрола" заштиц́ени заштитни знакови.

У саопштењу од среде фирма "Аутентик брандс груп" је рекла да има јаке односе са уметницима који одају пчаст Елвису и фестивалима обожавалаца, а што се капела за венчања тиче, "немамо намеру да се затворе", већ да добију званичну лиценцу да користе Елвиса. Није објављено колио би то могло да их кошта.

Та компанија која издаје лиценце надгледа коришћење великих имена попут филмске звезде Мерилин Монро и боксера Мухамеда Алија и 50 потрошачких брендова.

Присли је постао неизбрисиво повезан с "Градом греха" 1960-их година. Његов филм "Вива Лас Вегас" из 1964. има насловну мозичку нумеру која је постала незванична химна тог града. У јулу 1969. Присли се у Хотелу "Лас Вегас Интернешнел" славно вратио на бину што је требало да буде четворонедељна свирка, али се претворило у више од 600 наступа и трајало је до децембра 1976.

Сам Присли се оженио у Лас Вегасу 1967. године Присилом, и тиме се заувек повезао с модом венчања у Лас Вегасу.

(Бета, 06.02.2022)

Повезане вести »

Забава, најновије вести »