Život je prekratak da bi ga proveli mrzeći: Ispovest Srbina iz Bosne, oca devojke koja je promenila pol: "Naša kćerka je porasla u sina na kog smo ponosni, ljubi ga tata... "

Blic 14.09.2022
Život je prekratak da bi ga proveli mrzeći: Ispovest Srbina iz Bosne, oca devojke koja je promenila pol: "Naša kćerka je…

Svake godine pred održavanje Parade ponosa, roditelji dece koji su LGBT, koji na svet gledaju samo kroz ljubav i sreću svojih sinova i ćerki, otvoreno daju podršku svojim najmilijima u borbi za svoja prava. Upravo zato, objava jednog oca sa Balkana u istom je i oduševila i rasplakala korisnike interneta.

Na srpskom Reditu otac poreklom iz Bosne, koji danas živi u Njujorku, ispričao je priču o svom transrodnom sinu, odosno, ćerki koja je njemu i supruzi rekla da se oseća kao dečak. Umesto stigme, njih dvoje su dete podržali u promeni, obasipajući ga ljubavlju i razumevanjem, baš onako kao što roditelj i treba da čini. Njegovu priču sa Redita, prenosimo vam u celosti: Hteo bih da ispričam svoju priču i raspršim par zabluda koje sam pročitao ovde u poslednje vreme.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »