Rat u Ukrajini: Herson postaje tvrđava? Gš vsu - Rusi napreduju u Donbasu; Suvorikin - vsu gubi 1.000 vojinka dnevno (foto/video)

Večernje novosti 18.10.2022  |  Novosti online
Rat u Ukrajini: Herson postaje tvrđava? Gš vsu - Rusi napreduju u Donbasu; Suvorikin - vsu gubi 1.000 vojinka dnevno…

RAT u Ukrajini danas je ušao u 237. dan. Eksplozije u Kijevu, Nikolajevu, Donbasu i Donjecku. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je istakao da se ključne bitke u Donbasu vode oko gradova Bahmut i Soledar. Rusija nastavlja napade na vojne ciljeve i energetsku infrastrukturu Ukrajine. Tvrdi da je sprečen pokušaj Ukrajine da probije rusku odbranu u regionu Hersona. Predsednik Rusije Vladimir Putin planira da ove nedelje održi redovan sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije (FSB).

Foto Tanjug/AP/printskrin-telegram-vysokygovorit/EPA Glavni uslov za zonu bezbednosti oko Zaporoške nuklearke – povlačenje ukrajinskih snaga Američki milijarder i investitor Bil Ekman objavio je na Tviteru svoj plan za rešavanje sukoba u Ukrajini, zahtevajući da Kijev učini ustupke Rusiji. -Pre 1954. Krim je bio deo Rusije i tamo žive uglavnom etnički Rusi. Ovo očigledno objašnjava zašto svetska zajednica nije uradila gotovo ništa kada je Rusija anektirala

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »