"Pitaju me da li su Srbi stvarno loši momci": Marko iz Čačka pre šest godina spakovao kofere i ostvario "američki san": Znaju nas po Noletu, ali predrasude i dalje postoje!

Blic 03.11.2022
"Pitaju me da li su Srbi stvarno loši momci": Marko iz Čačka pre šest godina spakovao kofere i ostvario "američki san"…

Život na obali okeana, džogiranje u ranim jutarnjim satima na njegovoj obali, odlično plaćen posao, kuća sa bazenom i egzotična putovanja. Ovako bi pojedini opisali ostvaranje "američkog sna", a mnogi su se iz Srbije i otisnuli na dalek put kako bi taj scenario pretvrorili u realnost. Marko Dramićanin jedan je od tih. Pre šest godina napustio je svoj rodni Čačak i otišao preko okeana.

"Još od perioda osnovne, a kasnije i srednje škole, imao sam želju da iskusim “američki san”. Nakon što mi se 2016. godine ukazala prilika za odlazak tamo, odlučio sam se na taj korak. Nestabilna ekonomska i društvena situacija u zemlji, kao i spora tranzicija u globalne tokove bili su neki od razloga koji su inicirali moj odlazak", kaže Marko za RINU i dodoje da put do lagodnog života u zemlji snova ipak nije posut ružama. "Postoji velika razlika između kategorija

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »