"Eskalacija ili mir, mir, niko nije kriv": Beograd je žestoko odgovorio na Kurtijevu provokaciju, može li doći do kontraudara?

Blic 07.11.2022
"Eskalacija ili mir, mir, niko nije kriv": Beograd je žestoko odgovorio na Kurtijevu provokaciju, može li doći do…

Šta znači izlazak Srba iz prištinskih institucija i kakve će to sve posledice doneti - pitanje je koje se postavlja praktično od trenutka kada su gradonačelnici sve četiri opštine na severu Kosova zajedno sa 300 policajaca i komandantom kosovske policije za region severa Nenadom Đurićem podneli ostavke? Analitičari ocenjuju da će mnogo toga zavisiti od posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, ali veruju da je rešenje moguće postići jedino kompromisom u kojem bi učestvovali SAD i Rusija.

Vlada Aljbina Kurtija već skoro dve godine vodi jednostranu politiku gde na sve načine pokušava da zaokruži kosovsku državno, ali sada je po prvi put naišla na odlučan odgovor srpske strane. Pokušaj Prištine da praktično na silu i bez otvorene podrške Zapada sprovede preregistraciju vozila na kosovske RKS tablice u potpunosti je zaoštrio situaciju na severu Kosova. Prištinska policija od 1. novembra počela je da uručuje opreme svim vlasnicima vozila koji nisu

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »