Hovenijer napade na kosovsku policiju i međunarodne snage ocenio neprihvatljivim

Beta 11.12.2022

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer ocenio je danas da su nasilni napadi na kosovsku policiju i osoblje međunarodne bezbednosti neprihvatljivi i pozvao da odgovorni budu privedeni pravdi prema kosovskom pravosudnom sistemu.

Hovenier je na tviteru najoštrije je osudio napad šok granatama na pripadnike Euleksa u subotu u blizini barikada u Rudaru.

"SAD se pridružuju Euleksu u oštroj osudi sinoćnog napada na patrolu Euleksa. Nasilni napadi na Kosovsku policiju i osoblje međunarodne bezbednosti su neprihvatljivi i odgovorni moraju da odgovaraju prema kosovskom pravosudnom sistemu", napisao je Hovenier na Tviteru.

Euleks je danas saopštio da je izviđačka patrola te misije napadnuta šok bombom u subotu uveče kod Rudara, u blizini barikade koju su postavili lokalni Srbi, a u napadu nije bilo povređenih ni materijalne štete.

The U.S. joins #EULEX in strongly condemning the attack on a @EULEXKosovo patrol last night. Violent attacks on Kosovo Police and international security personnel are unacceptable and those responsible must be held accountable through the Kosovan justice system. https://t.co/WZvtW5CE56— Ambassador Jeff Hovenier (@USAmbKosovo) December 11, 2022

(Beta, 12.11.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »