Повезане вести

КФОР: Избећи сваку поновну ескалацију насиља

КФОР: Избећи сваку поновну ескалацију насиља

Слободна Европа 11.12.2022
Камиони и аутобуси и даље блокирају путеве на северу Косова, спречавајући саобраћај према граничним прелазима са Србијом, Јарињу и Брњаку. Неколико група Срба са Косова почело је подизање барикада 10. децембра, када су власти… »
Криза на КиМ: Рафали у Звечану, у Митровици одјекују детонације, обустављена настава у свим школама на северу КиМ

Криза на КиМ: Рафали у Звечану, у Митровици одјекују детонације, обустављена настава у свим школама на северу КиМ

Курир 11.12.2022
Председник Србије и врховни командант Александар Вучић обратио се нацији после седнице Савета за националну безбедност, коју је сазвао због претњи Аљбина Куртија. Вучић је, између осталог рекао, да му је данашњи дан најтежи… »
Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Данас ми је најтежи дан откако сам председник! Издао сам најважнија…

Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Данас ми је најтежи дан откако сам председник! Издао сам најважнија…

Курир 11.12.2022
Председник Србије и врховни командант Александар Вучић обратио се нацији после седнице Савета за националну безбедност. Председник Вучић је сазвао хитну седницу због кризе на северу Косова и Метохије, то јест после претњи… »
Историјски захтев: Председник Вучић први политичар у Србији који је после 1999. јавно затражио повратак наше војске на Космет…

Историјски захтев: Председник Вучић први политичар у Србији који је после 1999. јавно затражио повратак наше војске на Космет…

Курир 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић синоћ је јавно и директно, пред очима целокупне домаће и светске јавности, затражио хитно активирање члана 4 Резолуције Савета безбедности Уједињених нација и члана 6 анекса 2, који прописују… »
Вучић за РТС: Приштина планира да маскирани нападачи изврше напад на Еулекс и Кфор и да се за то оптуже Срби

Вучић за РТС: Приштина планира да маскирани нападачи изврше напад на Еулекс и Кфор и да се за то оптуже Срби

Политика 11.12.2022
Председник Александар Вучић, након седнице Савета за националну безбедност, позвао је Србе на северу Косова и Метохије да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације, као и да поштују Кфор и Еулекс. Данас ја за мене… »
Вучић за РТС: Најтежи дан од када сам председник, позивам Србе да не наседају на провокације

Вучић за РТС: Најтежи дан од када сам председник, позивам Србе да не наседају на провокације

РТС 11.12.2022
Председник Александар Вучић, након седнице Савета за националну безбедност, позвао је Србе на северу Косова и Метохије да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације, као и да поштују Кфор и Еулекс. Данас ја за мене… »
Север КиМ блокиран: Вучић издао најважнија наређења, напетост расте, све више грађана на барикади код Звечана

Север КиМ блокиран: Вучић издао најважнија наређења, напетост расте, све више грађана на барикади код Звечана

Телеграф 11.12.2022
Прелази Јариње и Брњак и даље су затворени и за пешаке као и за возила. Барикаде које су јуче постављене на северу Косова и Метохије и даље су на прелазима, а председник Србије Александар Вучић одржао је хитну седницу Савета… »
Вучић: На терену се води борба за опстанак народа на њиховим огњиштима

Вучић: На терену се води борба за опстанак народа на њиховим огњиштима

Политика 11.12.2022
Ово што се дешава на КиМ је покушај завршавања са српским проблемом, у којем учествују Аљбин Курти и приштинске власти, као и добар део међународне заједнице који се прави да се ништа не дешава, рекао је вечерас председник… »
Вучић о одлукама Савета за националну безбедност у дневнику РТС: Позивамо све на очување мира, барикаде нису хир већ одбрана…

Вучић о одлукама Савета за националну безбедност у дневнику РТС: Позивамо све на очување мира, барикаде нису хир већ одбрана…

Политика 11.12.2022
Одржана је седница Савета за националну безбедност, а председник Александар Вучић обраћа се у Другом дневнику РТС-а. О најновијим одлукама председник говориту Другом дневнику Радио-телевизије Србије од 19 сати и 30 минута… »
Косовска полиција тврди да није упала на Газиводе

Косовска полиција тврди да није упала на Газиводе

Политика 11.12.2022
ПРИШТИНА - Косовска полиција у данашњем саопштењу тврди да њене специјалне јединице нису малтретирале Србина који је запослен на Газиводама и да нису заузеле објекат на тој локацији. У саопштењу се тврди да је косовска… »
НАПЕТО НА КОСОВУ Обустављен рад школа на северу, Вучић позива на сталоженост и очување мира

НАПЕТО НА КОСОВУ Обустављен рад школа на северу, Вучић позива на сталоженост и очување мира

Еуроневс 11.12.2022
Грађани, као и полиција, и даље блокирају север Косова и Метохије, а ноћ је протекла мирно. Прелази Јариње и Брњак затворени су за пешаке, као и за возила, а саобраћај је затворен на главним путним правцима. Како јавља… »
Вучић позвао Албанце и Србе на очување мира на Косову

Вучић позвао Албанце и Србе на очување мира на Косову

Председник Србије Александар Вучић позвао је 11. децембра Албанце и Србе на очување мира и смиривање ситуације на северу Косова. "Позивам Србе на северу да буду сталожени, мирни, не наседају на провокације", рекао је Вучић… »
Рафали код Звечана и детонације у Митровици! Расте тензија на северу Косова, Срби се окупљају на барикадама!

Рафали код Звечана и детонације у Митровици! Расте тензија на северу Косова, Срби се окупљају на барикадама!

Мондо 11.12.2022
Расте напетост на северу Косова и Метохије јер се наводно чују рафали код Звечана као и детонације у Косовској Митровици! Расте напетост на северу Косова и Метохије јер се наводно чују рафали код Звечана као и детонације у… »
Чуле се рафална паљба и детонација, школе на северу КиМ од сутра неће радити

Чуле се рафална паљба и детонација, школе на северу КиМ од сутра неће радити

РТС 11.12.2022
Припадници РОСУ ушли су под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, истерали чувара и поскидали српске заставе које се тамо налазе. Север Косова и Метохије и даље је блокиран што од… »
Амерички амбасадор у Приштини: "Осуђујем напад на Еулекс"

Амерички амбасадор у Приштини: "Осуђујем напад на Еулекс"

Телеграф 11.12.2022
Саопштено је да у инциденту није било повређених. Амерички амбасадор у Приштини Џеф Ховенијер осудио је напад на патролу Еулекса протекле ноћи, пише Тањуг. - САД се придружују мисији Еулекса у одлучној осуди напада на њихову… »
Вучић о ситуацији на КиМ: Издао сам најважнија наређења, Савет их је прихватио

Вучић о ситуацији на КиМ: Издао сам најважнија наређења, Савет их је прихватио

Телеграф 11.12.2022
Одлуке су донете на вечерашњој седници Савета за националну безбедност. Председник Србије Александар Вучић говорио је о најновијим одлукама у вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији, донетим на седници Савета за… »
Почела седница Савета за националну безбедност

Почела седница Савета за националну безбедност

Телеграф 11.12.2022
О најновијим одлукама председник ће говорити у Другом дневнику Радио-телевизије Србије од 19 сати и 30 минута. Председник Србије Александар Вучић тренутно држи седницу Савета за националну безбедност, коју је сазвао данас. Вучић… »
Вучић сазвао хитну седницу Савета за националну безбедност!

Вучић сазвао хитну седницу Савета за националну безбедност!

Телеграф 11.12.2022
Стање на барикадама на северу КиМ је тренутно мирно. После најновијих претњи Аљбина Куртија да ће у вечерњим сатима напасти Србе на барикадама свим расположивим средствима, председник Александар Вучић сазвао је седницу Савета… »
Експлозија у Бошњачкој Махали, рафална паљба код Звечана, Срби на барикадама, формирали кризни штаб за информисање

Експлозија у Бошњачкој Махали, рафална паљба код Звечана, Срби на барикадама, формирали кризни штаб за информисање

РТВ 11.12.2022
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Рафална паљба и детонација чули су се вечерас у Рудару код Звечана, јавља РТС. Јавни сервис наводи да није познато ко је пуцао. Приштинска Коха пише, позивајући се на очевице, да се у Бошњачкој Махали у… »
Вучић: Предузели смо одговарајуће мере заштите отаџбине, позив да сачувамо мир

Вучић: Предузели смо одговарајуће мере заштите отаџбине, позив да сачувамо мир

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, након седнице Савета за националну безбедност, да су разматрали шта да се чини. Позивамо на мир, на разговор, да пусте на слободу невиног човека (доскорашњег полицајца Косовске… »
Здравко Понош: Курти нас понижава а то је могуће јер имамо овакву власт

Здравко Понош: Курти нас понижава а то је могуће јер имамо овакву власт

Глас Шумадије 11.12.2022
Председник покрета „СРЦЕ“ Здравко Понош упитао је, на оснивању првог Градског одбора овог покрета у Краљеву, у кога грађани да се уздају „сада када смо се сударили са овом кризом“. Немамо много избора, власт наравно није нека… »
Порука Вучића након сједнице Савјета за националну безбједност

Порука Вучића након сједнице Савјета за националну безбједност

Ал Јазеера 11.12.2022
Предсједник Србије Александар Вучић позвао је Србе на барикадама да поступају мирно и сталожено, а од званичника Косова да пусте ухапшеног бившег полицајца. Вучић је то рекао након ванредне сједнице Савјета за националну… »
Понош: Курти нас понижава, а то је могуће јер имамо овакву власт

Понош: Курти нас понижава, а то је могуће јер имамо овакву власт

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник покрета Србија Центар (СРЦЕ) Здравко Понош изјавио је поводом кризе на северу Косова да "морамо да се договоримо са Албанцима као и са светом који може да утиче на Албанце", али не тако "да звецкамо оружјем и ми и… »
Ово је најтежи дан, издао сам најважнија наређења! Вучић се огласио: "Косовска полиција нема право да буде на северу!"

Ово је најтежи дан, издао сам најважнија наређења! Вучић се огласио: "Косовска полиција нема право да буде на северу!"

Мондо 11.12.2022
Председник Републике Србије Александар Вучић се обратио грађанима Србије након одржане седнице Савета за националну безбедност. Председник Републике Србије Александар Вучић се обратио грађанима Србије након одржане седнице Савета… »
Расте напетост на Косову: Све већи број грађана окупља се на барикади код Звечана

Расте напетост на Косову: Све већи број грађана окупља се на барикади код Звечана

Телеграф 11.12.2022
Како поједини медији јављају, чују се и рафали. Напетост на Косову расте. Све већи број грађана окупља се код барикаде у Рудару код Звечана. Како поједини медији јављају, чују се и рафали. Председник Србије Александар Вучић… »
Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Данас је за мене најтежи дан од кад сам председник

Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Данас је за мене најтежи дан од кад сам председник

РТВ 11.12.2022
БЕОГРАД - "Данас је за мене најтежи дан од кад сам председник, вероватно је испред мене најтежа ноћ, притерани смо уза зид, наше је да позивамо на мир, да тражимо да нико ни случајно не дира Кфор и Еулекс, да позивамо да пусте… »
Вучић: Барикаде на сјеверу Косова су израз протеста, а не хира

Вучић: Барикаде на сјеверу Косова су израз протеста, а не хира

Ал Јазеера 11.12.2022
Предсједник Србије сматра да је на дјелу ‘покушај завршавања са српским проблемом, у којем учествују Албин Курти и приштинске власти’, док међународна заједница ‘жмури на дешавања’. Предсједник Србије Александар Вучић позвао је… »
Вучић: Издао сам најважнија наређења, поносан сам на наше војнике и полицајце

Вучић: Издао сам најважнија наређења, поносан сам на наше војнике и полицајце

Нова 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је издао "најважнија наређења, које је Савет за националну безбедност прихватио". „Ми смо предузели одговарајуће мере на заштити наше отаџбине, у складу са тим издао сам… »
У току седница Савета за националну безбедност, председава Вучић

У току седница Савета за националну безбедност, председава Вучић

Нова 11.12.2022
У згради Генералног секретаријата председника Републике почела је седница Савета за националну безбедност. Седницом председава председник Србије Александар Вучић. Сединци, између осталих, присуствују председница Владе Србије Ана… »
Вучић: Грађани да не дирају КФОР и ЕУЛЕКС, могуће је да маскирани косовски специјалци нападну њихове патроле

Вучић: Грађани да не дирају КФОР и ЕУЛЕКС, могуће је да маскирани косовски специјалци нападну њихове патроле

Нови магазин 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић рекао је да се на Косову дешава оно што су најавили, па и фалсификати и огољене лажи, а да се на терену заправо дешава борба народа за опстанак. Рекао је да Косовска полиција нема право по… »
Вучић: Не сме бити напада на Еулекс и Кфор, данас најтежи дан откад сам председник

Вучић: Не сме бити напада на Еулекс и Кфор, данас најтежи дан откад сам председник

Радио 021 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић је, након данашње седнице Савета за националну безбедност поводом најнових напетости на Косову, позвао и Србе и Албанце на очување мира на северу Косова. Он је позвао Србе да буду мирни и да… »
Вучић апеловао на очување мира: Не сме бити напада на Еулекс или КФОР

Вучић апеловао на очување мира: Не сме бити напада на Еулекс или КФОР

Еуроневс 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић је након данашње седнице Савета за националну безбедност поводом најновијих напетости на Косову и Метохији позвао и Србе и Албанце на очување мира на северу. Апеловао је на Србе да буду мирни… »
"Реч је о покушају завршавања српског проблема на Косову": Вучић о ситуацији на КиМ: "Издао сам најважнија наређења"

"Реч је о покушају завршавања српског проблема на Косову": Вучић о ситуацији на КиМ: "Издао сам најважнија наређења"

Блиц 11.12.2022
Вечерас смо анализирали све што се дешава на КиМ, а догађа се оно што смо најавили јуче и раније, а то је да имате безброј неистина, лажи око онога што се збива на терену. На делу је покушај завршавања српског проблема на… »
Вучиц́ открива паклен план Приштине - да маскирани нападну Кфор и оптуже Србе

Вучиц́ открива паклен план Приштине - да маскирани нападну Кфор и оптуже Србе

Спутник 11.12.2022
Позвац́емо Србе на очување мира и да не наседају на провокације, изјавио је председник Србије Александар Вучиц́ после седнице Савета за националну безбедност. "Анализирали смо све што се дешава на Косову и Метохији. Догађа се… »
Вучић: Најтежи дан за мене, позивам на очување мира

Вучић: Најтежи дан за мене, позивам на очување мира

СЕЕбиз 11.12.2022
БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је издао "најважнија наређења, које је Савет за националну безбедност прихватио". „Ми смо предузели одговарајуће мере на заштити наше отаџбине, у складу са тим… »
Завршена седница Савета за националну безбедност

Завршена седница Савета за националну безбедност

Спутник 11.12.2022
После најновијих претњи Аљбина Куртија да ц́е у вечерњим сатима напасти Србе на барикадама свим расположивим средствима, председник Александар Вучиц́ сазвао је седницу Савета за националну безбедност. О најновијим одлукама… »
Вучић: Имамо уверавања од Еулекс-а и Кфора да неће предузимати насилне акције

Вучић: Имамо уверавања од Еулекс-а и Кфора да неће предузимати насилне акције

Вести онлине 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Београд има уверавање Еулекс-а и Кфор-а да неће предузимати насилне акције према демонстрантима на барикадама на северу Косова и Метохије. Вучић је након Седнице савета… »
Вучић позвао Србе на северу Косова да не наседају на провокације: Не сме бити напада на Еулекс и Кфор

Вучић позвао Србе на северу Косова да не наседају на провокације: Не сме бити напада на Еулекс и Кфор

Инсајдер 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић позвао је данас Србе на северу Косова и Метохије да "не наседају на провокације", као и да не сме бити напада на Еулекс и КФОР, наводећи да је најважније да се ради на очувању мира. Вучић је… »
Важно упозорење председника Вучића! Опасност од извођења куртијеве операције под лажном заставом, ево како грађани да…

Важно упозорење председника Вучића! Опасност од извођења куртијеве операције под лажном заставом, ево како грађани да…

Курир 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић вечерас је после седнице Савета за националну безбедност указао на могућност извођења операције под лажном заставом од стране Куртијевих снага, и позвао је наше људе да обавесте јавност ако… »
Вучић: Сведочимо покушају завршавања са српским питањем на Косову

Вучић: Сведочимо покушају завршавања са српским питањем на Косову

Правда 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је на Косову реч о покушају завршавања са српским проблемом на Косову и Метохији, од стране Аљинба Куртија у чему учествује и део међународне заједнице. Вучић је након… »
Повратак војске на Косово одбијен пре 20 година, аналитичари кажу – и сад ће

Н1 Инфо 11.12.2022
Највише коментара на Косову изазвала је јучерашња најава председника Србије Александра Вучића да ће Србија упутити захтев КФОР-у за повратак војске на Косово. Аналитичари оцењују да је такав развој ситуације мало вероватан, и… »
Почела Седница Савета за националну безбедност

Почела Седница Савета за националну безбедност

Блиц 11.12.2022
У Генералном секретаријату председника Републике вечерас је почела седница Савета за националну безбедност, којом председава председник Александар Вучић. Седници присуствују премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних… »

Нови магазин 11.12.2022
Највише коментара на Косову изазвала је јучерашња најава председника Србије Александра Вучића да ће Србија упутити захтев КФОР-у за повратак војске на Косово. Аналитичари оцењују да је такав развој ситуације мало вероватан, и… »
Мирно на сјеверу Косова, наставља се блокада путева

Мирно на сјеверу Косова, наставља се блокада путева

Ал Јазеера 11.12.2022
Ситуација на сјеверу Косова је тренутно мирна, иако Срби и даље држе у блокади неколико путних праваца. Барикаде су постављене јуче након хапшења бившег припадника косовске полиције из Сјеверне Митровице Дејана Пантића… »
Читајте у “Вестима”: Омча за Србију

Читајте у “Вестима”: Омча за Србију

Вести онлине 11.12.2022
Ситуација на Косову и Метохији је претходних дана постала још напетија, након што је косовска полиција на Јарињу привела свог бившег припадника Дејана Пантића. Срби су изашли на улице и направили барикаде, што је ситуацију… »
Јањић: Српска политика се изненађујуће брзо довела у ситуацију да буде изолована

Јањић: Српска политика се изненађујуће брзо довела у ситуацију да буде изолована

Ал Јазеера 11.12.2022
На сјеверу Косова, Срби и даље држе у блокади неколико путних праваца. Ситуација је тренутно мирна. Барикаде су постављене јуче након хапшења бившег припадника косовске полиције из Сјеверне Митровице Дејана Пантића… »
Вучић сазвао сједницу Савјета за националну безбједност

Вучић сазвао сједницу Савјета за националну безбједност

Ал Јазеера 11.12.2022
Предсједник Србије Александар Вучић за вечерас је сазвао сједницу Савјета за националну безбједност. Није наведено много детаља, већ да ће након сједнице јавност обавијестити о донесеним одлукама. Најављујући сједницу Вучић је… »
Ноћ на северу КиМ, који је и даље блокиран, протекла мирно

Ноћ на северу КиМ, који је и даље блокиран, протекла мирно

Политика 11.12.2022
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Ноћ на северу КиМ, који је и даље блокиран, што од стране грађана, што од стране полиције, протекла је мирно. Прелази Јариње и Брњак и даље су затворени и за пешаке као и за возила. Саобраћај је затворен… »
Косовска полиција: Нисмо заузели Газиводе

Косовска полиција: Нисмо заузели Газиводе

Време 11.12.2022
Косово Вечерас седница Савета за националну безбедност. О претњи Куртија да ће у вечерњим сатима напати Србе обавештен Кфор. Косовска полиција тврди да нису на Газиводама, а да се одатле синоћ пуцале криминалне групе. Вечерас у… »
Север Косова и даље блокиран, на барикадама мирно

Север Косова и даље блокиран, на барикадама мирно

Н1 Инфо 11.12.2022
Север Косова је и даље блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко прелаза Јариње и Брњак, јавља репортер Н1. Саобраћај је затворен на главним путним правцима, а може се… »
Борел тражи уклањање барикада, Брнабић каже – оне бране Бриселски споразум

Борел тражи уклањање барикада, Брнабић каже – оне бране Бриселски споразум

Н1 Инфо 11.12.2022
Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел истакао је, поводом најновијих тензија на северу Косова, да ЕУ неће толерисати нападе на Еулекс на Косову нити насиље и криминалне акте на северу. Додао је да… »
На барикади код Сочанице мирно, све више окупљених људи

На барикади код Сочанице мирно, све више окупљених људи

РТВ 11.12.2022
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - На барикади код Сочанице, општина Лепосавић, Срби се окупљају у све већем броју иако киша не престаје да пада. Ситуација је мирна, али су људи напети. У односу на јутарње часове, сада је присутан знатно… »
Полиција Косова: Специјалци нису заузели објекат и малтретирали запосленог на брани Газиводе

Полиција Косова: Специјалци нису заузели објекат и малтретирали запосленог на брани Газиводе

Бета 11.12.2022
Полиција Косова је демантовала данашње извештаје медија да су косовски специјалци заузели објекат на брани вештаког језера "Газиводе" и да су малтретирали запосленог у том објекту. Навели су у саопсењу да је полиција "са својим… »
Данас седница Савета за националну безбедност! Вучић председава

Данас седница Савета за националну безбедност! Вучић председава

ИндексОнлине 11.12.2022
БЕОГРАД – Председник Републике Србије Александар Вучић председаваће данас седницом Савета за националну безбедност. Како је саопштила Служба за сарадњу с медијима председника републике, седница је ће бити одржана 19.00 часова у… »
Ракић: Курти је најавио да ће вечерас послати РОСУ на север КиМ

Ракић: Курти је најавио да ће вечерас послати РОСУ на север КиМ

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да је, према информацијама које има, премијер Косова Аљбин Курти на седници са безбедносним структурама најавио да ће вечерас послати "до зуба наоружане РОСУ и остале јединице на… »
Вучић сазвао седницу Савета за националну безбедност

Вучић сазвао седницу Савета за националну безбедност

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић сазвао је седницу Савета за националну безбедност за 19 часова, јавља Радио-телевизија Србије. Након тога Вућић ће се обратити јавности, пише РТС. Срби са севера Косова јуче су поставили… »
Ракић (Српска листа): Да Кфор спречи долаза косовских специјалних јединица на север Косова

Ракић (Српска листа): Да Кфор спречи долаза косовских специјалних јединица на север Косова

Бета 11.12.2022
Председник Српске листе, Горан Ракић, саопштио је да ће, по информацијама те листе, вечерас на север Косова бити упућени припадници косовских специјалних јединица и позвао Кфор да то спречи. Ракић је у саопштењу оптужио… »
Настављена блокада путева на сјеверу Косова

Настављена блокада путева на сјеверу Косова

Ал Јазеера 11.12.2022
На сјеверу Косова, Срби и даље у блокади држе неколико цестовних праваца. Ноћ су провели на барикадама, а ситуација је тренутно мирна. Барикаде су постављене јучер након хапшења бившег припадника косовске полиције из Сјеверне… »
Свечља након састанка Савета безбедности Косова: У пуној смо координацији са међународним фактором

Свечља након састанка Савета безбедности Косова: У пуној смо координацији са међународним фактором

Данас 11.12.2022
Премијер Аљбин Курти и министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља појавили су се на конференцији за новинаре после састанка Савета безбедности Косова. Министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља изјавио је да је ресор који… »
Борељ: ЕУ неће толерисати нападе на Еулекс

Борељ: ЕУ неће толерисати нападе на Еулекс

Дневник 11.12.2022
БРИСЕЛ: Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је данас да ЕУ неће толерисати нападе на Еулекс. "ЕУ неће толерисати нападе на Еулекс или коришћење насилних, криминалних дела на северу. Групе… »
Шиптари спремају "олују" Курти вечерас удара на север!

Шиптари спремају "олују" Курти вечерас удара на север!

Ало 11.12.2022
Премијер такозваног Косова Аљбин Курти решио је да изазове рат! Како "Новости" незванично сазнају, након састанка савета за националну безбедност који је малопре завршен, Курти је контактирао путем онлајн састанка представнике… »
Ракић: Курти вечерас шаље до зуба наоружане специјалце на север Косова

Ракић: Курти вечерас шаље до зуба наоружане специјалце на север Косова

Телеграф 11.12.2022
Ово је тренутак када је одговорност на КФОР-у и ЕУЛЕКСУ, да спречи хаос који Курти спрема, додао је Ракић. Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је, према информацијама које има, премијер привремених приштинских… »
Ана Брнабић: Људи на барикадама јасно изражавају свој протест и то раде мирно

Ана Брнабић: Људи на барикадама јасно изражавају свој протест и то раде мирно

Телеграф 11.12.2022
"Барикадама не само да показују своје незадовољство и очај, а ту су не само зато што су им угрожена основна људска права, вец́ штите и Бриселски споразум који сте потписали" Након што је север Косова и Метохије блокиран, што… »
Курти: Србија жели повратак у вријеме Милошевића и рата

Курти: Србија жели повратак у вријеме Милошевића и рата

Ал Јазеера 11.12.2022
Амерички амбасадор на Косову осудио је напад на припаднике ЕУЛЕКС-а у близини барикада у Рудару. САД се придружује ЕУЛЕКС-у у оштрој осуди синоћњег напада на опходњу ЕУЛЕКС-а. Насилни напади на косовску полицију и особље… »
Горан Ракић: Потребан нам је мир

Горан Ракић: Потребан нам је мир

Инсајдер 11.12.2022
Председник Српске листе Горан Ракић, огласио се саопштењем за јавност у коме је позвао грађане на мир и суздржаност, као и да не наседају на провокације. Он је затражио и да се сви проблеми решавају кроз дијалог, без… »
Сви актери морају избегавати ескалацију: Огласио се високи представник ЕУ поводом ситуације на Косову и Метохији

Сви актери морају избегавати ескалацију: Огласио се високи представник ЕУ поводом ситуације на Косову и Метохији

Курир 11.12.2022
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ саопштио је да неће толерисати нападе на Еулекс, додајући да Срби морају одмах да уклоне барикаде. #ЕУ вилл нот толерате аттацкс он @ЕУЛЕКСКосово ор… »
Председник Српске листе позвао Србе на Косову на суздржаност

Председник Српске листе позвао Србе на Косову на суздржаност

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник Српске листе Горан Ракић позвао је све српске грађане на Косову и Метохији на мир и суздржаност и да не наседају на провокације. „Свима нама је потребан мир и наставак дијалога како би се дао простор преговарачима који… »
Амерички амбасадор у Приштини осудио напад на патролу Еулекса

Амерички амбасадор у Приштини осудио напад на патролу Еулекса

РТВ 11.12.2022
ПРИШТИНА - Амерички амбасадор у Приштини Џеф Ховенијер осудио је напад на патролу Еулекса протекле ноћи. "САД се придружују мисији Еулекса у одлучној осуди напада на њихову патролу протекле ноћи. Насилни напади на косовску… »
Ховенијер нападе на косовску полицију и међународне снаге оценио неприхватљивим

Ховенијер нападе на косовску полицију и међународне снаге оценио неприхватљивим

Бета 11.12.2022
Амбасадор САД на Косову Џефри Ховенијер оценио је данас да су насилни напади на косовску полицију и особље међународне безбедности неприхватљиви и позвао да одговорни буду приведени правди према косовском правосудном систему… »
Резолуција СБ 1244: Кфор је једина дозвољена војна оружана снага на Косову

Резолуција СБ 1244: Кфор је једина дозвољена војна оружана снага на Косову

Време 11.12.2022
Косово Влада Србије ће у уторак гласати о захтеву за повратак Војсци Србије на КиМ који ће бити упућен команданту Кфора, позивајући се на Резолуцију 1244. Према Резолуцији СБ 1244, односно Кумановском споразуму, тако нешто није… »
Репортер Нова.рс на Јарињу: Улаз на Косово блокиран ФОТО

Репортер Нова.рс на Јарињу: Улаз на Косово блокиран ФОТО

Нова 11.12.2022
Прелази Јариње и Брњак и даље су затворени и за пешаке као и за возила. Саобраћај је затворен на главним путним правцима, а може се кретати једино споредним путевима. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко прелаза Јариње и… »
Ховенијер нападе на косовску полицију и медјународне снаге оценио неприхватљивим

Ховенијер нападе на косовску полицију и медјународне снаге оценио неприхватљивим

Радио сто плус 11.12.2022
Ховениер је на твитеру најоштрије је осудио напад шок гранатама на припаднике Еулекса у суботу у близини барикада у Рудару. “САД се придружују Еулексу у оштрој осуди синоћног напада на патролу Еулекса. Насилни напади на Косовску… »
Нема и неће бити предаје! Председник Вучић објавио снимак и поновио важну поруку (видео)

Нема и неће бити предаје! Председник Вучић објавио снимак и поновио важну поруку (видео)

Курир 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић огласио се на свом Инстаграм налогу видео-снимком и још једном поручио да нема предаје. Виев тхис пост он Инстаграм А пост схаред би Александар Вучић (@авуциц) Председник је обајвио снимак из… »
Вучић Србима на Косову: Настављамо правним средствима борбу за мир

Вучић Србима на Косову: Настављамо правним средствима борбу за мир

Инсајдер 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић поручио је Србима на Косову да Београд наставља свим правним средствима борбу за мир и бољи живот, и да неће бити "предаје". Вучић је на Инстаграму написао да је порука свима другима да… »
Горан Ракић позвао да се ухапшени Срби пусте, а Кфору омогући кретање

Горан Ракић позвао да се ухапшени Срби пусте, а Кфору омогући кретање

Данас 11.12.2022
Председник најјаче странке косовских Срба, Српске листе, Горан Ракић позвао је данас све српске грађане на Косову и Метохији на мир и суздржаност и да не наседају на провокације. „Свима нама је потребан мир и наставак дијалога… »
Еулекс: Извиђачка патрола нападнута шок бомбом код Рудара

Еулекс: Извиђачка патрола нападнута шок бомбом код Рудара

Инсајдер 11.12.2022
Извиђачка патрола Еулекса нападнута је шок бомбом код Рудара на северу Косова, а у нападу нико није повређен и нема материјалне штете, саопштили су из те мисије и позвали одговорне да се уздрже провокативних акција, а косовске… »
Вучић Србима на Косову: Нема и неће бити предаје, осталима – формирајте ЗСО

Вучић Србима на Косову: Нема и неће бити предаје, осталима – формирајте ЗСО

Н1 Инфо 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић поручио је Србија на Косову који су, како је навео, "поново натерани да на барикадама бране своја огњишта" да "нема и неће бити предаје". „Порука свима другима јесте да формирају ЗСО, поштују… »
Еулексова извиђачка патрола нападнута шок бомбом код Рудара, Ховенијер осудио

Еулексова извиђачка патрола нападнута шок бомбом код Рудара, Ховенијер осудио

Данас 11.12.2022
Извиђачка патрола Еулекса нападнута је шок бомбом код Рудара на северу Косова, а у нападу нико није повређен и нема материјалне штете, саопштили су из те мисије и позвали одговорне да се уздрже провокативних акција, а косовске… »
Оштра порука захарове: Европска унија годинама обликовала тренутну ситуацију на КиМ

Оштра порука захарове: Европска унија годинама обликовала тренутну ситуацију на КиМ

Правда 11.12.2022
Европска унија је годинама обликовала тренутну ситуацију на Косову, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова. - Зашто мислите да ЕУ не ради ништа. Управо овакву ситуацију ЕУ је у… »
Дачић: Истерујемо ствари на чистац по питању Резолуције 1244

Инсајдер 11.12.2022
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће председник Србије Александар Вучић и влада, захтевом Кфору за повратак припадника Војске Србије на Косово пред међународном заједницом покушати да "истерају ствари на… »
Јариње и Брњак још увек блокирани

Инсајдер 11.12.2022
Главни путеви на северу Косова и даље су блокирани, а административни прелази Брњак и Јариње затворени су и за возила и за пешаке. Блокаде путева организовали су Срби са севера Косова после хапшења бившег припадника косовске… »
Ракић поводом ситуације на северу КиМ: Потребан је мир и наставак дијалога

Ракић поводом ситуације на северу КиМ: Потребан је мир и наставак дијалога

Телеграф 11.12.2022
Прелази на северу КиМ од јуче су блокирани, а ноћ је протекла мирно. Председник Српске листе, Горан Ракић рекао је поводом тренутне ситуације на северу Косова и Метохије да позива све на мир и суздржаност. - У име Српске листе и… »
Косовска полиција није дозволила кошаркашима Трепче да пређу Јариње: "Не знам шта ћемо даље"

Косовска полиција није дозволила кошаркашима Трепче да пређу Јариње: "Не знам шта ћемо даље"

Телеграф 11.12.2022
Они се тренутно налазе у мотелу, али ће ускоро морати да га напусте. Косовска полиција није дозволила кошаркашима Трепче и одбојкашима ОК "028 Косовска Митровица" да се преко Јариња врате кући, па су били принуђени да потраже… »
Еулекс: Бачена шок бомба на нашу извиђачку патролу код Рудара

Еулекс: Бачена шок бомба на нашу извиђачку патролу код Рудара

Н1 Инфо 11.12.2022
Еулекс је потврдио да је у суботу увече код Рудара бачена шок бомба на њихову извиђачку патролу. Како су навели, ниједан службеник Специјализоване полицијске јединице Еулекса није повређен, нити је причињена материјална штета… »
Блокаде и у рудару! Срби током ноћи затворили још једну саобраћајницу на северу Косова, ситуација мирна али напета (фото)

Блокаде и у рудару! Срби током ноћи затворили још једну саобраћајницу на северу Косова, ситуација мирна али напета (фото)

Блиц 11.12.2022
Срби са севера Косова и Метохије поставили су синоћ барикаде и у месту Рударе на северном делу Косова због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића на прелазу Јариње. Главну саобраћајницу Срби су блокирали… »
Конгресменка Тени: Ситуација на северу Косова разлог за дубоку забринутост

Конгресменка Тени: Ситуација на северу Косова разлог за дубоку забринутост

Н1 Инфо 11.12.2022
Погоршање ситуације на северу Косова представља разлог за дубоку забринутост, изјавила је копредседавајућа српског кокуса у америчком Конгресу Клаудија Тени. Клаудија Тени је за Српски радио Чикаго рекла да се актуелни спорови… »
Наставља се блокада путева на северу Косова

Наставља се блокада путева на северу Косова

Локални Срби на северу Косова су наставили да блокирају путеве 11. децембра али је тренутна ситуација мирна, потврдио је за Радио Слободна Европа директор полиције за регион север Бесим Хоти. Припадници Кфора, војне мисије НАТО-а… »
Вучић тврди да су Срби 'натерани на барикаде'

Вучић тврди да су Срби 'натерани на барикаде'

Председник Србије Александар Вучић изјавио је 11. децембра да је његова порука Србима са Косова да "нема и неће бити предаје", тврдећи да су они "натерани на барикаде". У општинама на северу Косова, где је већинско српско… »
Косовска полиција није дозволила спортистима из Косовске Митровице да се врате куц́и

Косовска полиција није дозволила спортистима из Косовске Митровице да се врате куц́и

Спутник 11.12.2022
Тзв. косовска полиција није дозволила кошаркашима Трепче и одбојкашима ОК „028 Косовска Митровица“ да се преко Јариња врате куц́и, па су били принуђени да потраже смештај у Рашки. Председник КК „Трепча“ Ђорђе Вучичевиц́ рекао је… »
Америчка конгресменка Тени за српски радио чикаго: Ситуација на северу Косова разлог за дубоку забринутост

Америчка конгресменка Тени за српски радио чикаго: Ситуација на северу Косова разлог за дубоку забринутост

Курир 11.12.2022
ВАШИНГТОН - Копредседавајућа српског кокуса у америчком Конгресу Клаудија Тени навела је да је погоршање ситуације на северу Косова разлог за дубоку забринутост, као и да се текуц́и спорови између страна се морају решити мирним… »
Дачић: Захтевом Кфору истерујемо ствари на чистац по питању Резолуције 1244

Дачић: Захтевом Кфору истерујемо ствари на чистац по питању Резолуције 1244

Н1 Инфо 11.12.2022
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће председник Србије Александар Вучић и влада, захтевом Кфору за повратак припадника Војске Србије на Косово пред међународном заједницом покушати да "истерају ствари на чистац"… »
Поповић: Важно да будемо уједињени око косовске политике председника Вучића

Поповић: Важно да будемо уједињени око косовске политике председника Вучића

РТВ 11.12.2022
БЕОГРАД - Лидер Српске народне партије, Ненад Поповић, изјавио је данас да у потпуности подржава предлог председника Србије Александра Вучића, да се на основу Резолуције 1244 Савета Безбедности УН, захтева повратак 1.000… »
Вучић је најавио враћање војске и полиције на КиМ: Истражили смо у ком случају је то могуће

Вучић је најавио враћање војске и полиције на КиМ: Истражили смо у ком случају је то могуће

Нова 11.12.2022
Нови инциденти на северу Косова и Метохије навели су српску власт на идеју о враћању 1.000 припадника наших безбедносних снага на подручје КиМ. Најпре су се премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић… »
Дачић: Захтевом у вези са Резолуцијом 1244 покушаћемо да истерамо ствари на чистац

Дачић: Захтевом у вези са Резолуцијом 1244 покушаћемо да истерамо ствари на чистац

Радио 021 11.12.2022
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Александар Вучић и влада, захтевом Кфору за повратак припадника Војске Србије на Косово, покушати да "истерају ствари на чистац". Како је рекао, покушаће и да сазнају да ли… »
Нема и нец́е бити предаје: Вучиц́ева порука народу на Косову и Метохији

Нема и нец́е бити предаје: Вучиц́ева порука народу на Косову и Метохији

Спутник 11.12.2022
Нема и нец́е бити предаје, то је одлука Србије и моја порука нашем народу на Косову и Метохији, који је поново натеран да на барикадама брани своја огњишта, поручио је председник Србије Александар Вучиц́. „Порука свима другима… »
КиМ: Срби на барикадама и код Сочанице и Лешка

КиМ: Срби на барикадама и код Сочанице и Лешка

Дневник 11.12.2022
ЛЕПОСАВИЋ: Упркос киши која непрестано пада целу ноћ, као и ово јутро, Срби су дочекали на барикадама у Ибарској Слатини код Сочанице и у Лешку, јавља Косово онлајн. Како кажу, неће одустати од својих намера, а у јутарњим… »

“Знамо да су то реторичка питања, односно унапред знамо одговор на њих. Као што и сада покушавају да представе да Бриселски споразум као да и не постоји, тако се понашају и у односу на Резолуцију 1244”, рекао је Дачић за Радио… »
"Нема и неће бити предаје, то је моја порука народу на Ким": Председник Вучић показао како му је изгледала радна недеља…

"Нема и неће бити предаје, то је моја порука народу на Ким": Председник Вучић показао како му је изгледала радна недеља…

Курир 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграм налогу “будуцностсрбијеав” како је изгледала његова протекла радна недеља. У видео-снимку су приказани бројни важни сусрети и састанци које је председник имао, а овим… »
Срби и даље на барикадама Снажна детонација у Северној Митровици, народ не одустаје!

Срби и даље на барикадама Снажна детонација у Северној Митровици, народ не одустаје!

Ало 11.12.2022
Срби са севера Косова провели су ноћ на барикадама, ситуација је тренутно мирна, али изузетно напета. У Северној Митровици се око три ујутру чула јака детонација. Према последњим информацијама административни прелази Јариње и… »
Вучић послао поруку народу на КиМ: "Нема предаје и неће је ни бити"

Вучић послао поруку народу на КиМ: "Нема предаје и неће је ни бити"

Телеграф 11.12.2022
Вучић је навео да је народ на КиМ приморан да поново огњишта брани барикадама. Председник Србије Александар Вучић рекао је јутрос да нема и неће бити предаје и тиме послао поруку српском народу на Косову и Метохији након што су… »
Срби не одустају, и даље на барикадама: Рано јутрос снажна детонација у Северној Митровици, јутро за сада мирно (видео)

Срби не одустају, и даље на барикадама: Рано јутрос снажна детонација у Северној Митровици, јутро за сада мирно (видео)

Правда 11.12.2022
Срби са севера Косова и Метохије провели су ноћ на барикадама, тренутно је ситуација мирна. У Северној Митровици се око три ујутру чула јака детонација. Према последњим информацијама административни прелази Јариње и Брњак и… »

Данас 11.12.2022
Главни путеви на северу Косова и даље су блокирани, а административни прелази Брњак и Јариње затворени су и за возила и за пешаке. Блокаде путева организовали су Срби са севера Косова после хапшења бившег припадника косовске… »
Јариње и Брњак и даље затворени

Јариње и Брњак и даље затворени

Спутник 11.12.2022
Административни прелази Јариње и Брњак и даље су затворени, а косовска полиција не допушта прелаз ни аутомобилима нити пешацима. Саобрац́ај је затворен на главним путним правцима на северу Косова и Метохије, једино се може… »

Блокаде путева организовали су Срби са севера Косова после хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића, а косовска полиција саопштила је да су Брњак и Јариње привремено затворени из предострожности. Како јавља… »
Блокиран север Косова Преко Јариња и Брњака ни пешке ни возилом!

Блокиран север Косова Преко Јариња и Брњака ни пешке ни возилом!

Ало 11.12.2022
Како се сазнаје, север Космета и даље блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Не може се ни пешке ни аутомобилом преко прелаза Јариње и Брњак. Саобраћај је затворен на главним путним правцима на северу Косова и… »
Вучић: Упутићемо захтев за повратак полиције и војске на КиМ по Резолуцији 1244, Приштина ће поднети захтев за улазак у ЕУ 17…

Вучић: Упутићемо захтев за повратак полиције и војске на КиМ по Резолуцији 1244, Приштина ће поднети захтев за улазак у ЕУ 17…

Данас 11.12.2022
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Дејан Пантић ухапшен због дешавања током „покушаја окупације“ просторија ОИК у Северној Митровици, те рекао да се он терети за „тероризам“. Пантић, каже Вучић, живи у згради Три… »
Напетости и блокаде путева на северу Косова, Вучић најавио: „Захтеваћемо од КФОР-а повратак српске војске“

Напетости и блокаде путева на северу Косова, Вучић најавио: „Захтеваћемо од КФОР-а повратак српске војске“

Данас 10.12.2022
Док су на северном делу Косова расту напетости између припаднике српске мањине и власти у Приштини, а председник Србије Александар Вучић најавио је да ће Београд у складу са Резолуцијом 1244 Уједињених нација тражити од Кфора… »

Вести дана »