Rat U Ukrajini: Amerika šalje rakete većeg dometa za udare na Krim; Zelenski - vsu neće predati Bahmut (mapa/foto/video)

Večernje novosti 03.02.2023  |  Novosti onlajn
Rat U Ukrajini: Amerika šalje rakete većeg dometa za udare na Krim; Zelenski - vsu neće predati Bahmut (mapa/foto/video)

RAT u Ukrajini – 345. dan. Najviši zvaničnici EU iz Kijeva najavljuju novi paket sankcija Rusiji, a Savet EU saglasio se sa novim paketom vojne pomoći Kijevu, vrednim 500 miliona evra. Vladimir Putin poručuje da je uveren u pobedu. Ukrajinski ministar odbrane poručuje da je Ukrajina spremna da se obaveže da neće koristiti oružje većeg dometa koje je tražila od Zapada za napade na teritoriju Rusije, sa izuzetkom novih ruskih regiona koje Kijev i dalje smatra svojom teritorijom.

Foto: Profimedia/Ilustracija Na Novopavlovskom (Ugledarskom) pravcu ruska vojska koristi tenkove, minobacače i artiljeriju u rejonima naselja Neskučnoe, Bogojavlenka i Ugledar. U pravcu Kupjanska, Oružane snage RF koristi tenkove, minobacače i artiljeriju protiv Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja. Zapadnoje, Golubovka, Kupjansk, Kislovka Harkovske oblasti i Stelmahovka LNR. FOTO: AP/Tanjug U pravcu Limanskog, Oružane snage RF nanele su artiljerijske udare

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »