Vučić: Izbori u ovom trenutku nisu dobri za Srbiju, sutra sa Dačićem

Beta 07.02.2023

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ocenio je večeras da "u ovom trenutku" izbori nisu dobro rešenje za Srbiju, te najavio da će u sredu razgovarati s liderom socijalista Ivicom Dačićem.

Vučić, tokom gostovanja na televiziji Pink nije želeo da govori, o kako je kazao, o procesima koji za cilj imaju mogućnost formiranja neke druge većine.

"Neću ni da pričam o drugim stvarima i projektima koji za cilj imaju mogućnost pravljenja neke druge većine, kako po rejtingu, tako i na druge načine", rekao je on

Napomenuo je da je "to sve ok (u redu), te ukazao da niko ne treba da očekuje od SNS da se tome ne suprotstavi".

"Ne mislim da su u ovom trenutku izbori bilo kakvo dobro rešenje za zemlju", rekao je on.

Prem njegovim rečima, ima mnogo stvari koje mora da budu urađene kako bi građani i leto i zimu dočekali sigurno i na najbolji način.

"Oni (SPS) očigledno nisu imali poverenja u nas, lično ni ja nemam poverenja, ali država je iznad ličnih odnosa", rekao je Vučić.

Naveo je da SNS poštuje tu partiju, ali da, kako je kazao, sada zna da u teškim vremenima može da se osloni samo na sebe.

Prethodno je, upitao "o gromoglasnom ćutanju SPS" u skupštini Srbije, tokom rasprave o Kosovu, odgovorio da svi na poltičkoj sceni vole da glume žrtve.

Ukazao je da su tada u parlamentu u negativnm kontekstu i on i Briselski sporazum stalnom spominjani i to 190 puta a da, kako je kazao, nikad nije pomenut onaj (Dačić) ko ga je potpisao.

Kazao je da "nema problem s tim", te dodao da je, kada je taj sporazum potpisan, otišao u Mitrovicu da ga brani.

Smatra da u politici "ne sme da bude foliranja", te da, kako je kazao, čak i kada je teško i loše morate biti otvoreni.

Ukazao je da u medijima ima mnogo objavljenih negativnih tekstova o njemu i to na dnevnom nivou, te zapitao "koliko ima negativnih tekstova o toj političkoj partiji (SPS)".

Ocenio je i da se mnogi se sklanjaju kada dođu teška vremena, i kako je ukazao, "puste da tuku po njemu".

"Video sam i to da je krenuo napad na nas u skupštini, ponosan sam na ljude iz SNS koji su bili jedinstveniji nego ikada", kazao je Vučić.

Izrazio je žaljenje što to nije video kod ostalih, te dodao da je, što se tiče reakcije SNS, o tome pričao i sa Dačićem.

Kazao je ne misli da je važno ko je koga zvao, niti da se, kako je dodao od toga prave španske serije.

"Ništa se neće dogoditi preko noći, a ono što se dogodilo je značajno narušilo naše odnose", rekao je on.

Vučić: Skupština SNS 27. maja, tad odlučujemo o svim velikim pitanjima

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je da će Skupština SNS biti održana 27. maja i da će tad kako je rekao, biti donete odluke o "svim velikim pitanjima".

"Pre toga ću kao predsednik, zbog programa Srbija 2025 a sačinjavamo Program 2030, posetiti svaku opštinu u Srbiji. Shvatili smo da sami moramo da radimo sa narodom", kazao je Vučić za televiziju Pink.

Dodao je da će raditi na tome da pre 2025. godine prosečna penzija bude najmanje 460 evra a prosečna plata da dođe do 1.000 evra.

Odbacio je kao neistinite medijske navode da je najavio da će se na mogućim vanrednim izborima kandidovati za premijera.

"Nikad nisam izjavio da ću se kandidovati za premijera. Ljudi misle da je vlast nešto bez čega ne može da se živi. Pa ja sam više vremena proveo u opoziciji", kazao je Vučić.

Pozvao je nekadašnjeg predsednika Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića da se u nadležnim institucijama testiraju kako bi se utvrdilo ko je od njih koristio opojne supstance, posle komentara na društvenim mrežama da je bio pod uticajem tih supstanci tokom jučerašnjeg obraćanja na Instagramu.

"Nikad nisam popio šolju kafe, zapalio cigaretu, probao drogu. Sa 17 godina sam išao na utakmicu Crvene zvezde i Železničara i tada sam prvi i poslednji put video kako neko momci duvaju lepak i sa njima se posvađao", kazao je Vučić.

Vučić: Očekujem veliku, nekontrolisanu eskalaciju sukoba u Ukrajini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Beogradu da očekuje veliku, potpuno nekontrolisanu eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Vučić je televiziji Pink rekao da će tenkovi, koje će zapadne zemlje dostaviti Kijevu, uneti promenu na ratištu, i biti velika podrška i pomoć Ukrajincima, ali da im "neće biti dovoljni" za odbranu od ruske invazije.

"Posle toga očekujem dodatnu eskalaciju i odluku (Zapada) o slanju aviona F-16 Ukrajini, što će dovesti do potpuno nekontrolisane eskalacije ratnog sukoba. Očekujem mnogo loših vesti po tom pitanju, zato je važno da sve naše uže interese ostavimo po strani, makar u narednih nekoliko meseci", kazao je Vučić.

Vučić: Performans u skupštini planiran, hteli da me optuže za izdaju a da mi ne daju da odgovorim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "apsolutno siguran" da su incidenti na skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji bili "planirani".

Vučić je za televiziju Pink rekao da je "plan" dela opozicije bio da ga optuži za izdaju a da mu kako je rekao, ne pruže priliku da im odgovor na te optužbe.

"Istog dana sam zaključio kako je ceo performans bio planiran. Hteli su da me optuže za izdaju a da mi ne pruže priliku da odgovorim. Onda su pošli ka meni sa željom da izazovu incident jer su za 15 časova zakazali veliki protest pa su hteli da upadnu u skupštinu. Mislili su da će biti proglašena pauza, da se to desilo sednica više nikad ne bi bila nastavljena", ocenio je Vučić.

Dodao je da se na toj sednici pokazalo da nema jedinstva "u očuvanju naših vitalnih nacionalnih interesa".

"Političke razlike su OK ali oni imaju samo jedan cilj, kako oboriti Srpsku naprednu stranku i mene kao njenog lidera", kazao je Vučić.

Ponovio je da je za sagledavanje situacije na Kosovu i Metohiji neophodan racionalan i odgovoran pristup.

"Ne smemo da se ponašamo parolaški i neodgovorno kao mnogi u skupštini. Moramo da govorimo o očuvanju mira, stabilnosti, da se borimo da dođemo do rešenja a ne da sve ostavljamo našoj deci", kazao je predsednik Srbije.

(Beta, 02.07.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »