Bajden čestitao Vučiću Dan državnosti: Moramo da pozovemo Rusiju na odgovornost

Beta 14.02.2023

 Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, navodeći da dve zemlje zajedno moraju da nastave da podržavaju ukrajinski narod i da pozovu Rusiju na odgovornost zbog rata protiv Ukrajine, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

"U ime naroda SAD, upućujem iskrene čestitke Vama i narodu Srbije povodom Dana državnosti koji slavite 15. februara. Tokom poslednjih nekoliko godina, Srbija i SAD su zajedno radile na diversifikaciji izvora energije i jačanju ekonomske saradnje stvarajući bolju budućnost za naše građane. Zajedno moramo da nastavimo da podržavamo narod Ukrajine i pozovemo Rusiju na odgovornost za njen nepravedan i ničim izazvan rat protiv Ukrajine", napisao je Bajden.

Bajden je u čestitki naveo da će SAD u ovoj godini "nastaviti da podržavaju put Srbije ka pristupanju Evropskoj uniji i dijalog o normalizaciji odnosa sa Kosovom pod okriljem EU", saopštio je kabinet srpskog predsednika.

"Pozdravljamo Vašu podršku predlogu Evropske unije o normalizaciji, koji će doprineti stvaranju mirnije i prosperitetnije budućnosti regiona. Radujem se daljem jačanju partnerstva naših zemalja i prijateljstva naših naroda", dodao je Bajden.

(Beta, 02.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »