Gol Lukakua za pobedu Intera protiv Porta u osmini finala Lige šampiona

Beta 22.02.2023

Fudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu u Milanu Porto sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.Jedini gol na San Siru postigao je Romelu Lukaku u 86. minutu.

Inter je na početku imao bolje prilike, a prvi je zapretio u 13. minutu Lautaro Martines, kada je glavom poslao loptu preko gola, na dodavanje Federika Dimarka.

U 18. minutu dobro je šutirao Hakan Čalhanoglu, ali je golman Diogo Košta odbranio.

Posle toga Porto je imao dve šanse preko srpskog igrača Marka Grujića. Prvo je u 27. minutu šutirao preko gola, a zatim je u 37. minutu njegov udarac odbranio golman domaćih Andre Onana, nakon što je petom dodao loptu Mehdi Taremi.

Inter je mogao da povede u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Centrirao je Dimarko pred gol, Alesandro Bastoni je loptu zahvatio glavom, a golman gostujuće ekipe odbranio.

U 52. minutu posle brzog napada Nikolo Barela poslao je loptu pored gola portugalskog tima. Tri minuta kasnije na drugoj strani Porto je zapretio iz kontranapada, a šut Taremija odbranio je Onana.

Minut kasnije šut Zaidua Sansija u poslednjem trenutku pred golom je blokirao igrač Intera Milan Škrinjar, a zatim se golman Onana ponovo istakao sa dve dobre odbrane. On je na gol liniji zaustavio udarac koji je uputio Zaidu, a zatim je posle odbijene lopte odbranio i šut Taremija.

Inter se oslobodio pritiska, pa je u 69. minutu pokušao Barela i za malo bio neprecizan, posle dodavanja Romelua Lukakua, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Edina Džeka. U 72. minutu u dobroj akciji u kojoj su učestvovali Barela i Lukaku, lopta nije stigla do Martinesa.

U 78. minutu Porto je ostao sa desetoricom igrača, nakon što je zbog oštrog starta na Čalhanogluu, srpski sudija Srđan Jovanović pokazao drugi žuti karton Otaviju.

Inter je pobedio golom Lukakua u 86. minutu. Belgijski napadač je prvo loptu zahvatio glavom i pogodio stativu, a zatim je natrčao na odbijenu loptu i sa peterca je poslao u mrežu.

On je i dva minuta kasnije bio u dobroj šansi, ali je golman Porta bio uspešniji, pa će Inter sa golom prednosti putovati na revanš u Portugal.

Revanš utakmica igra se 14. marta na stadionu Dragao u Portu.

(Beta, 02.22.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »