Obradović (Dveri): Vučić neovlašćeno pregovora o međunarodnom sporazumu, ne sme na vanredne izbore

Beta 20.03.2023

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izašao van svojih ustavnih ovlašćenja i da neovlašćeno pregovara o međunarodnom sporazumu "kojim se krši Ustav i predaje Кosovo i Metohija separatistima u Prištini".

Obradović je u pisanoj izjavi ocenio da za to "niko nije glasao na prošlim izborima niti se o tome raspravljalo u Narodnoj skupštini i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom".

"Zato Vučić mora da podnese ostavku i ovu svoju novu politiku prema Кosovu i Metohiji prvo kandiduje na vanrednim izborima. Međutim, kako stvari stoje, Vučić ne sme na vanredne izbore. Onaj koji se uvek hvalio svojim rejtinzima i izazivao opoziciju na vanredne izbore, ovoga puta se ućutao i više ih ne spominje", naveo je Obradović.

On je ocenio da je "jedini način da se razreši aktuelna politička i ustavna kriza jeste ostavka predsednika Republike i Vlade Srbije i vanredni izbori na svim nivoima".

"To znači vanredni predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u svim gradovima i opštinama", kazao je Obradović.

(Beta, 03.20.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »