Puškić (Dveri): U predlogu Zakona o upravljanju otpadom sporan uvoz otpada

Beta 28.04.2023

Narodni poslanik stranke Dveri Borko Puškić rekao je danas da je u Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom sporna tačka o uvozu otpada u zemlju.

Puškić je na konferenciji za novinare ocenio da su sporne još neke izmene zakona.

"Mi iz Dveri smo kategorično protiv ovog zakona koji nije u skladu sa potrebama životne sredine, građana, poljoprivrednika, sela, ni gradova. Srbija je postala deponija za prljave tehnologije", rekao je Puškić.

On je rekao da državi ne trebaju strane kompanije kao što su Linglong i Ziđin, dodajući da Srbija treba da se ugleda na zapadne zemlje u kojima postoje pozitivne prakse reciklaže stakla, plastike i najlona.

"Uzimaćemo otpad iz inostranstva. Zašto? Je l ga nemamo dovoljno? Lim i Drina se ni ne vide od plastike. Hajde da uzmemo pozitivnu praksu, a ne da generišemo otpad", rekao je Puškić.

Upitao je da li će zemlja polako kroz ovaj zakon početi da gasi poljoprivredna dobra i ostaviti ih na usluzi kompanijama kao što su Ziđin, Linglong i Železara u Smederevu.

On je rekao da stranka Dveri nema problem da podrži odluke Vlade Srbije, ali one koje su u interesu građana i održivosti životne sredine i istakao da kada dođe do glasanja o predlogu zakona, stranka neće podržati izmene Zakona o upravljanju otpadom.

(Beta, 04.28.2023)

Dveri »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »