PUPS-Solidarnost i pravda izabrao novo rukovodstvo u Sopotu

Beta 14.05.2023

Aktivistkinja Ženske mreže i humanitarna radnica Nada Đurić izabrana je za predsednika Opštinskog odbora u Sopotu Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera (PUPS) - Solidarnost i pravda, saopštila je ta partija.

Potpredsednik PUPS - Solidarnost i pravda i predsednik njihove poslaničke grupe u Skupštini Srbije Stefan Krkobabić ocenio je da je Opštinski odbor Sopota sada "u pravim i sigurnim rukama".

"Kažem to, jer sa časnim izuzecima, većinu čine žene. To je dobro za PUPS, ali još bolje za građane Sopota, one znaju šta nam valja raditi, a da to bude na opštu korist", kazao je Krkobabić.

Novoizabrana predsednica Nada Đurić ocenila je da PUPS u Sopotu uživa veliki ugled i da zbog toga penzioneri, poljoprivrednici i proleteri od njih očekuju da ih dostojno prezentuju u lokalnoj samoupravi.

"To možemo samo ako imamo dobar izborni rezultat, a ovako kako smo krenuli rezultat sigurno neće izostati. Ovo je i početak pripreme za izbore. Naša uzdanica su mesni odbori i to: Rogača, Drlupa, Sibnica, Nemenkuće, Slatina i Babe", kazala je Đurić.

Ona je dodala da je briga za ljude u selima, pogotovu za "žene koje su u poodmaklim godinama" za njih na prvom mestu, kao i da snažno podržavaju uvođenje tzv. socijalnih - garantovanih penzija, "jer su je žene i više nego zaslužile".

Na skupu je naglašeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda, poznat kao "Tri P", kome je punu podršku dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Prioritet PUPS - Solidarnost i pravda, kako se dodaje u saopštenju, ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

"Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju", dodaje se u saopštenju.

Ta partija zalaže se i za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra, odnosno poseban vid socijalnog davanja koji bi bio namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Među njima je najveći broj žena sa sela i takav vid davanja, kako su naveli iz partije, "bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi".

"Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća", stoji u saopštenju.

Za potpredsednike opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda u Sopotu su izabrani Tanja Plamenić, Snežana Davidović i Marina Nikolić. Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinski odbor, Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.

(Beta, 05.14.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »