Stanić (Nova-Da se struka pita): Subvencije za parove nedovoljan korak

Beta 25.05.2023

Predsednik Gradskog odbora Beograd stranke "Nova - Da se struka pita" Milan Stanić izjavio je da su subvencije do 10.000 evra za kupovinu kuće za pohvalu, ali je to suma koja nije dovoljna da omogući građanima da ostvare svoj san o sopstvenom domu i stvore stabilno okruženje za svoje porodice.

"Smatram da je ovo važan korak ka rešavanju stambenih potreba dela našeg društva i podrška ekonomskom razvoju", rekao je Stanić.

On je naveo da je stambeno pitanje od ključnog značaja za sve građane, a posebno za mlade bračne parove i zato je neophodno da subvencija bude veća, a procedura jasna, transparentna i bolje promovisana.

"Imamo preko 200.000 napuštenih kuća i to je trend koji moramo da zaustavimo, a to ćemo uraditi tako što mladima damo priliku da se skuće bez velikih dugova i onda će oni lakše da dobijaju i da se bave decom, što je važno za povećenje nataliteta i razvoj društva", istakao je Stanić.

Kako je navedeno u saopštenju stranke, on je objasnio da bi "pravi potez vlasti trebalo da bude jasna dugoročna kampanja za promociju ovog programa subvencija i povećanje samog iznosa koji se dodeljuje mladim bračnim parovima", jer se tako naseljavaju sela.

"Da bi ovo bilo moguće za to su potrebni potpuno novi ljudi u politici, koji su ekonomski stručni i koji znaju kako da obezbede ova sredstva, a mi, nažalost, u vlasti očigledno takve ljude nemamo", zaključio je Stanić.

(Beta, 05.25.2023)

Parovi »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »