Srbi ostali zapanjeni - i bez evro-trofeja! Fiorentina u 90. minutu izgubila finale Lige konferencije od Vest Hema (video)

Večernje novosti 07.06.2023  |  Novosti online
Srbi ostali zapanjeni - i bez evro-trofeja! Fiorentina u 90. minutu izgubila finale Lige konferencije od Vest Hema (video)

VEST Hem je osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji još od 1980. godine i FA kupa, i to na dramatičan način: Liga konferencija okončana je pobedom londonskih "čekićara" nad Fiorentinom - u Pragu je finale završeno rezultatom 2:1, koji je postavio Bouven u 90. minutu. Pre ovog trofeja, na evro-sceni Vest Hem je podizao još samo pehar Kupa pobednika Kupova 1965. godine, dok je 1999. sa Juventusom i Monpeljeom bio pobednik Intertoto kupa i sa njima prošao u Kup UEFA.

FOTO: Tanjug/AP Kakav finiš utakmice i kakva noć za trenera "čekićara" Dejvida Mojesa koji je postao tek drugi škotski stručnjak koji je osvojio evropski trofej. Pre njega je to uspeo da uradi samo legendarni Ser Aleks Ferguson. Vest Hem će igrati u Ligi Evrope, a sprečio je Fiorentinu da postanu drugi italijanski klub zaredom koji je osvojio ovo nadmetanje, pošto je prošle sezone trofej podigla Roma. Što se utakmice tiče, prvo poluvreme nije bilo mnogo

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »