Nevreme napravilo probleme i u rudniku u Boru: Proglašena vanredna situacija, gradonačelnik: "Stanje kolektora i toka Kriveljske reke se pomno prati"

Blic 16.06.2023
Nevreme napravilo probleme i u rudniku u Boru: Proglašena vanredna situacija, gradonačelnik: "Stanje kolektora i toka…

Obilne padavine, osim u borskim selima, izazvale su probleme i u rudnicima kompanije Serbia Ziđin Koper. Kako su saopštili iz te kompanije zaposleni u rudniku „Veliki Krivelj“ uspeli su da spreče prodor vode u kop, pa ljudstvo i mehanizacija nisu ugroženi, dok je eksploatacija rude na nižim etažama je kratko bila zaustavljena. Flotacijska jalovišta su stabilna, a kolektor Kriveljske reke uspeva da prihvati svu vodu.

-Blagovremenom reakcijom sprečili smo prodor vode u kop, tako da čak ni mehanizacija nije bila ugrožena. Budno pratimo stanje, pojačali smo zaštitne berme pored Kriveljske reke, vodimo računa o svakom centimetru rudnika, a ljudi raspoređeni na ključnim mestima kontrolišu situaciju na terenu – rekao je upravnik kriveljskog kopa Dejan Mitić. S obzirom da se prema prognozama u naredna 24 sata očekuje još oko 30 litara kiše, svi su oprezni i vodiće se računa da ne dođe

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »