Tepić: Gašić je sramota za državu i za politiku

Beta 04.07.2023

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas u Skupštini Srbije da, ako je ranije i postojala dilema da li ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić treba da bude smenjen, on je tu sumnju odagnao svim što je izgovorio prethodnih dana u Skupštini.

"Vi i vaša vlast govorite kako je vama teže nego roditeljima ubijene dece iz Ribnikara, vi ne znate za sram, a sve što ste ovde izgovorili govori da ste sramota i za državu i za politiku", rekla je Tepić u nastavku rasprve o izglasavanju nepoverenja ministru Gašiću.

"Vi ste deset godina na vlasti i sva odgovornost je vaša. Sada ste se prvi put našli pred krizom koju niste sami izazvali i ne znate kako da se ponašate", rekla je Tepić.

Ona je rekla da Ministarstvo unutrašnjih poslova nije sprečilo zločine zato što su na odgovorna mesta postavljeni nesposobni partijski kadrovi, "od Zorke daktilografkinje do policajca Apostolovskog koji se istakao tako što je batinao demonstrante pa tako polomio noge", te oni nisu umeli, čak ni ako su hteli, da se bave prevencijom nasilja.

Tepić je ocenila da Gašić ne zna osnovna policijska pravila, te da je svojevremeno policajcima izdavao naredbu "Sedi!" koja ne postoji, osim ako se komanduje psima.

Ocenila je i da Gašić "urušava MUP" i rekla a da vlasnika Jovanjice brani ceo državni vrh, "pa se čini da brane sami sebe" jer se plaše Koluvijinog svedočenja.

Posle Marinike Tepić samostalni poslanik Dejan Bulatović je dao podršku ministru Gašiću, a izneo niz kritika i uvreda na račun te svoje doskorašnje stranačke koleginice, te rekao da ga je sramota što je bio član SSP-a.

Bulatović je ušao u verbalni sukob s bivšim kolegama i vikao, ali mu predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije izrekao opomenu.

Poslanici raspravljaju o poverenju u ministra unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji se za sada nije danas javljao za reč.

(Beta, 07.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »