Novi Pazar: U subotu drugi protest protiv nasilja

Beta 05.07.2023

Inicijativa slobodnih građana najavila je da će u subotu, 8. jula, u Novom Pazaru biti organizovan drugi protest protiv nasilja kojim će se, kako je saopšteno, "ponosno pridružiti" protestima koji nedeljama traju širom Srbije.

Organizatori su poručili da žele da pokažu solidarnost sa svim građanima koji hrabro izlaze na ulice, podrže njihove zahteve za promenama, ali i pokažu da je Sandžak zajedno sa njima u borbi protiv nasilja.

"Previše dugo smo ćutali i pasivno posmatrali naše društveno stanje, a poslednji događaju u kojima su žene i deca bili žrtve nasilja su nas duboko potresli. Sada je vreme da se naša zajednica probudi i da stanemo na kraj kriminalcima, njihovim partijskim drugovima i nasilnicima koji veruju da za njih zakon ne važi", navodi se u pozivu na protest.

Dodali su i da je vreme, ako već institucije ne deluju, da društvo pokaže da kriminalci i nasilnici ne pripadaju normalnom društvu.

Protest pod nazivom "Sandžak protiv nasilja" biće održan na Gradskom trgu od 18 časova.

Prvi takav protest održan je 26. maja kada se na istom mestu okupilo stotinak građana tražeći, pre svega, odgovornost zbog ubistva Bošnjaka Ervina Ćelahmetovića u Priboju, za čije ubistvo je osumnjičen policajac.

(Beta, 07.05.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »