Stefan Krkobabić: Bez debate nema jedinstva

Beta 05.07.2023

 Poslanik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera - Solidarnost i Pravda Stefan Krkobabić izjavio je danas za skupštinskom govornicom da se Srbija nalazi na jednom od najsudbonosnijih raskršća u istoriji i da nije vreme za podele.

"Valja nam odabrati pravi put. To naše sudbonosno raskršće je naša južna pokrajina - Kosovo i Metohija. Da bismo našli taj pravi put, neophodno nam je - jedinstvo. Kako do tog spasonosnog nasušnog jedinstva? Samo kroz debatu", rekao je Krkobabić, a preneo PUPS u saopštenju.

On je dodao da "bez debate nema jedinstva", kao i da ga u danima iza nije ni bilo.

"Umesto dijalogu, prisustvovali smo "kanonadi paralelnih monologa - rekao je poznati sociolog kulture", istakao je Krkobabić.

On je naglasio da su slobodna debata, istinski dijalog, kritičko mišljenje i nezaobilazna valjana alternativa jedini put za Srbiju.

"A sve nabrojano je imperativ za nas iz PUPS-a. To je jedini način da prevaziđemo podvojenost i stignemo do suštinskog jedinstva. Tim našim jedinstvom se jedino uspešno brani Kosovo i Metohija. Brane naši ljudi, njihova imovina, lično i porodično dostojanstvo, čuvaju naše svetinje. Time se sprečava čak i sama pomisao na jedan novi egzodus našeg naroda", rekao je Krkobabić.

(Beta, 07.05.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »