"U toku je tiho etničko čišćenje": Vučić o Kosovu: Danas se zemlja nalazi u najtežoj situaciji, tražićemo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN (video)

Blic 06.07.2023
"U toku je tiho etničko čišćenje": Vučić o Kosovu: Danas se zemlja nalazi u najtežoj situaciji, tražićemo hitnu…

Juče smo imali razgovore sa evropskim predstavnikom u dijalogu sa Prištinom Miroslavom Lajčakom, a EU je pokušala da dođe do rešenja za neku vrstu deeskalacije, ali do nje ne dolazi. Srbija je ispunila apsolutno sve što se od nje tražilo da bi do toga došlo, ali do toga ne dolazi zato što režim u Prištini to ne želi. Sprovodi se tiho etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Već 11 godina učestvujem u razgovorima oko Kosova i Metohije. Danas se naša zemlja nalazi u najtežoj situaciji ne svojom krivicom, već zbog aktivnosti režima u Prištini, ali i zbog onih koji ćute, i gledaju blagonaklono akcije koje sprovodi Priština. Ono što bih nazvao tihim, i ne sasvim tihim etičkim čišćenjem Srba na KiM, koji valjda nemaju pravo da tu žive ako se nisu zakleli Kurtiju - rekao je Vučić. Kako je rekao, mogao sam da zabijem glavu kao noj u pesak i

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »