Carska bara više neće goreti: Četiri miliona dinara za zaštitu od požara jednog od najlepših rezervata prirode u Vojvodini (foto/video)

Večernje novosti 13.07.2023  |  J. S.
Carska bara više neće goreti: Četiri miliona dinara za zaštitu od požara jednog od najlepših rezervata prirode u…

POKRAJINSKI sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i v.d. direktorka Ustanove „Rezervati prirode Zrenjanin" Jasna Jovanov, potpisali su danas ugovor za realizaciju projekta kojim je predviđena izrada plana zaštite od požara za Specijalni rezervat prirode „Carska bara", kao i rekonstrukcija protivpožarnog puta i nabavka opreme za gašenje požara u tom zaštićenom prirodnom dobru.

Ustanova Carska bara Erceg je podsetio na to da je Carska bara u požaru, koji ju je zahvatio 2018. godine, pretrpela veliku štetu, kada je deo flore i faune uništen. Dodao je da u periodu kada su suše, ili kada se skinu poljoprivredni usevi, neodgovorni pojedinci pale svoja strnjišta, pa dolazi do požara, poput te 2018. godine. - Zbog toga smo na ovogodišnjem konkursu za finansiranje kapitalnih ulaganja, koja realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji

Pročitajte još

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »